Ana Sayfa Bölge, Gündem 6 Ocak 2023 430 Görüntüleme

2022 Babaeski’de dolu dolu geçti

Babaeski İlçe Tarım Müdürü İsmail Küçük, 2022 yılında Babaeski’de gerçekleştirilen proje ve faaliyetler konusunda bir açıklama yaptı. Küçük açıklamasında, bir çok demonstrasyon toplantısı yanı sıra sera kontrolleri gerçekleştirildiğini belirterek, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.

Babaeski İlçe Tarım Müdürü İsmail Küçük, 2022 yılını değerlendirdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“2022 yılında, Kırsal kalkınma destekleri projesi, İl özel İdare destekli Arıcılık projesi, Yenilik yayın kapsamlı Arpa çeşitleri projesi gibi projeler Babaeski’de hayata geçirildi. Projeler ile ilgili gerekli çalışmalar yapıldı. Bu bağlamda köy bazlı çiftçi toplantıları gerçekleştirildi. Ayrıca, kadın çiftçilere toplantı yapıldı. 2022 yılında ilimize ilk kez düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor projesi kapsamında ilçemizde kadın çiftçilere yönelik bilgi yarışması düzenlendi.

2022 yılında Babaeski’de; Çiftçi inceleme gezileri, Tarla günleri, Demostrasyon toplantıları, Bağ bahçe kontrolleri, Sera kontrolleri, Halk Eğitimle koordineli kurslar, Mahalle ve köy bazlı süt tank kontrolleri, Arı arılık işletme kontrolü ve kayıt altına alma, Yem bitkileri kontrolleri, Bayi kontrolleri, Cins değişikliği, Biçerdöver kontrolleri ve Lavanta tarlaları gibi birçok faaliyet gerçekleştirildi.”

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com