Ana Sayfa Gündem 12 Kasım 2022 435 Görüntüleme

2022 YILINDA “TÜRKİYE YÜZYILINA NEFES”

3 bin 700 fidan toprakla buluştu

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Kırklareli’nde 3 bin 700 fidan toprakla buluşturuldu. 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen etkinlikte, Türkiye genelinde ise; 4 milyon civarında fidanın toprakla buluşması sağlandı.

‘Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi’ kapsamında Lüleburgaz’a bağlı Celaliye köyündeki Ağaçlandırma alanında gerçekleşen etkinlikte, 3 bin 700 fidanı toprak ile buluşturarak Türkiye Yüz Yılına ve Geleceğe Nefes Oldular.
Milli Ağaçlandırma Günü’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Kırklareli Valisi Birol Ekici, “Bbugün ülke genelinde milyonlarca fidanın toprakla buluşturulduğunu söyledi. Türkiye’nin, dünyada orman ve ağaçlandırma açısından gıptayla bakılan bir ülke olduğunu ifade etti. Konuşmasının devamında “Avrupa’da birinciyiz, orman varlığını artıran ülkeler arasında, dünyada da 6’ncıyız. 1973 yılında yüzde 22’si orman olan memleketimizin bugün yüzde 29’u orman.” Olduğunu belirterek, dünyanın en güzel ve sayılı longoz ormanlarından birinin Kırklareli’nde yer almasından dolayı ayrı bir övünç duyduklarını belirtti. “Türkiye’yi, longoz ormanlarımızı görmeye, burada bir gün geçirmeye davet ediyorum. Çünkü ne kadar övünsek azdır. Dünyanın 3 yerinde bulunan en nadide longoz ormanları ve burada da 6 bin endemik tür yaşıyor. Şehrimizin yüzde 40’ı orman. Hep birlikte orman varlıklarımızı artırmaya çalışacağız. Bugün görüyoruz, göçlerin en önemli nedeni küresel iklim değişikliği. Küresel iklim değişikliğini de önlemek için, karbon salınımının etkilerinin azaltılması için ağaç dikmemiz gerekiyor. “dedi.
2022 yılında “Türkiye Yüzyılına Nefes” mottosuyla kutlanan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma gününde, 81 İlde 1023 farklı lokasyonda yine her yaştan 100 binlerce kişinin katılımıyla ülke genelinde 4 milyon civarında fidanın toprakla buluşturulması sağlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda başlatılan kampanya ilimiz Lüleburgaz İlçesi Celaliye Köyünde gerçekleşti.
Etkinlikte ayrıca özel günlere özel fidanlar dikildi. Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğünce, doğum ve evlilik yıl dönümü 11.11 tarihine denk gelen vatandaşlar adına da fidanlar dikildi. 7 aylık bebeğiyle etkinliğe katılan Derya Avcı isimli vatandaşımız, fidanını Valimiz Sayın Birol Ekici ile beraber dikti.
81 ilde 1023 lokasyonda fidan dikildi…
2022 yılında “Türkiye Yüzyılına Nefes” mottosuyla kutlanan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma gününde, 81 İlde 1023 farklı lokasyonda yine her yaştan 100 binlerce kişinin katılımıyla ülke genelinde 4 milyon civarında fidan toprakla buluşturuldu.
Türkiye’nin orman varlığını artırmanın yanı sıra, aynı zamanda toplumda ağaç ve orman sevgisini geliştirmeyi, çevresel farkındalığı artırmayı ve çevreye duyarlı nesiller yetiştirmeyi amaçlayan sosyal bir etkinlik olan “GELECEĞE NEFES” Ağaçlandırma Projesi kapsamında, düzenlenen etkinliğe Kırklareli Valisi Birol EKİCİ, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin MİNSOLMAZ, Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet AKSOY, il protokolü, ilgili kurum ve kuruluş amir ve personeli katılım sağladı.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com