Ana Sayfa Gündem 5 Mayıs 2023 656 Görüntüleme

2023 yılı Orman Yangınları ile Mücadele Eğitim Tatbikatı gerçekleştirildi

Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü; ‘’ 2023 yılı Orman Yangınları ile Mücadele Eğitim Tatbikatımız. Yangınsız bir sezon geçirmek dileğiyle’’ dedi.

2023 yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Eğitimleri ve Hazırlık Çalışmaları” Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü’nde yapıldı.

“2023 yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Faaliyetleri” kapsamında Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü, Babatepe Mevkiinde, Bölge Müdür Yardımcısı Erdal Şahan Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü İkram Çelik, Kırklareli Orman İşletme Müdürü İsmail Karakaya, Müdür İşletme Müdür Yardımcıları, Kırklareli, Vize ve Demirköy Orman İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları ile yangın söndürme ekipleri katıldı.

Bölge Müdür Yardımcısı  Erdal Şahan “ Öncelikle yangınsız bir sezon diliyorum, bugün burada yangın öncesi yaptığımız denetim hem sizin can güvenliğiniz açısından, hem de orman yangınlarına karşı en erken ve problemsiz bir şekilde müdahale etmeniz bakımından hayati önem taşıyor; bu bağlamda ekip ve ekipmanlarımızın daima hazır ve eksiksiz olması gerekir, olası bir orman yangınında önceliğimiz ekiplerimizin ve vatandaşlarımızın can güvenliğidir, sonrasında ise ormanlarımızın devamlılığıdır; bu hususlar bizim için son derece önemlidir, ekiplerde görevli mesai arkadaşlarımıza kolaylıklar diler, yangınsız, kazasız bir yangın sezonu geçirmenizi temenni ederim, özverili çalışmalarınızdan ötürü hepinize şimdiden teşekkür ederim” dedi

Eğitim öncesi orman yangınlarına müdahale ile mevzuatları hakkında bir sunum gerçekleştiren Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü İkram Çelik “Yangın sezonu başlarken yapılan bu eğitimlerde eksikliklerimizi görerek ekiplerimizin yangın sezonu boyunca dinamik olmasını, başta iş güvenliği ve koruyucu malzeme kullanımı konusunda tüm personelimizin hassas davranmasını, yangınla mücadelede aklımıza ve sahip olduğumuz önemli tecrübemize dayanarak mücadele etmemizi tüm sezon boyunca sürmesini diliyorum, inşallah 2023 yılını en az yangın ve az hasarlı bir şekilde geçiririz” dedi.

Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü İkram Çelik tarafından orman yangınlarının önlenmesi açısından yangına mahal verebilecek olumsuzluklara karşı alınması gereken tedbirler, erken müdahalenin önemi, yangın ihbarlarının ivedilikle yapılması, alınan ihbarların değerlendirilmesi, yasal sorumluluklar ve hukuki yaptırımlar konularında da katılımcılara bilgiler verildi. Orman itfaiye araçları ve ilk müdahale araçlarının hortumları, yangın söndürme ekipmanları ile yangın işçilerinin iş sağlığı ve güvenliği kapsamında kişisel koruyucu donanım malzemelerinin kontrolü ve kullanıma yönelik tanıtımı yapıldı. (Haber Merkezi)

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com