Ana Sayfa Bölge, Ekonomi, Gündem 21 Temmuz 2022 963 Görüntüleme

Çayır tırtılı masaya yatırıldı

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy başkanlığında, ilçe ve şube müdürlerinin katıldığı, bir toplantı düzenlendi. Toplantıda ayçiçeği tarlalarında başgösteren çayır tırtılı zararlısı masaya yatırıldı.

 

 

 

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy başkanlığında ilçe ve şube müdürlerinin katılımı ile ayçiçeği tarlalarında görülen çayır tırtılı zararlısı hakkında toplantı düzenlendi.

İlçelerde  zarar gören ve ilaçlama yapılan alanlar hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda, izlenecek yol haritası hakkında istişarelerde bulunuldu.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Aksoy; “Yapılan incelemeler neticesinde, zararlının yaşam döngüsü dikkate alındığında zararlı ile mücadelede üreticilerimizin zarar görmemesi için önümüzdeki birkaç gün önem arz ettiğinden, kendi ayçiçeği tarlarında kontrollerini yaparak, zararlı ile karşılaşmaları durumunda en kısa zaman içerisinde yer aletleri ve insansız hava araçları (dron) kullanılarak vakit kaybetmeden ilaçlı mücadele yapmaları gerekmektedir. İlaçlama yapan çiftçilerimizin tarlalarında yapılan kontrollerde önerilen deltamethrin 25 g./l. etken maddeli ilaçların zararlıyı tamamen öldürdüğü tespit edilmiştir. İlaçlı mücadele yapacak olan üreticilerimizin ayçiçeğinin çiçek döneminde bulunması nedeni ile ilaçlama yapılacak bölgedeki arıcılarımızı bilgilendirmesi ve ilaçlamalarını arıların aktif olmadığı saatlerde yapması gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi.

AKSOY, üreticilerin çayır tırtılına karşı hızlı bir şekilde önlem aldıklarını kaydederek, üretici ve personele gayretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Muayene tarihi uzatıldı

Muayene tarihi uzatıldı

Tema Tasarım | Osgaka.com