Ana Sayfa Bölge, Gündem 23 Temmuz 2022 828 Görüntüleme

ÇAYIR TIRTILI ZARARLISI KONTROL ALTINA ALINDI

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, bölgede ve Kırklareli’nde çiftçinin korkulu rüyası olan çayır tırtılı zararlısı ile ilgili bir açıklama yaptı. Aksoy açıklamasında Kırklareli’nin ayçiçeği rekolte hedefinin 240 bin ton ile 275 bin ton arasında beklediklerini ifade ederek,  çayır tırtılı zararlısının kontrol altına alındığını vurguladı.

 

Kırklareli’nde 2022 yılı üretim sezonunda yaklaşık 952.000 dekar ayçiçeği ekiliş alanı mevcut olup, üretim yılı için rekolte hedefinin 240.000 ton ila 275.000 ton arasında beklendiğini ifade eden Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, “Kurban Bayramı ile birlikte Marmara Bölgesi’ nin birçok ilinde ve ilimizde epidemi yapan Ayçiçeği Çayır Tırtılı (Loxostege sticticalis) zararlısı ile ilgili olarak sürecin başından itibaren İl ve İlçe Müdürlüğü personelimiz, Ziraat Odası Başkanlıkları ve üreticilerimiz ile birlikte topyekün mücadele başlatılmıştır.” Dedi.

20 ADET DRONE KULLANILDI

Aksoy açıklamasının devamında, zararlı mücadelesinde Kırklareli içerisinden ve değişik illerden toplam 20 adet drone’un görev aldığını belirterek, “Söz konusu zararlı ile mücadele çalışmalarında bulaşık alanlar drone, pülverizatörler, sırt pompaları ve Valiliğimiz tarafından köylere tahsis edilen sinek ilaçlamasında kullanılan makineler ile mücadele edilerek an itibariyle zararlı kontrol altına alınmıştır.” Dedi.

“ZARARLI KONTROL ALTINA ALINMIŞTIR”

Aksoy: “Mücadelenin başlaması ile birlikte Bakanlığımız tarafından Ayçiçeği Çayır Tırtılı zararlısı ile mücadelede kullanılmak üzere insansız hava araçlarının kullanımına izin verilmiş, akabinde Sayın Valimiz Birol EKİCİ’ nin destekleri ile İl ve İlçe Müdürlerimiz ve Ziraat Odası Başkanlarımızın koordinesinde drone kullanılmasının gerekli olduğu öncelikli sulama sahası alanında bulunan ayçiçeklerinde yer aletleri ile mücadelenin zor olması sebebiyle ilaçlamaya başlanmıştır. Zararlı mücadelesinde ilimiz içerisinden ve değişik illerden toplam 20 adet drone görev almıştır.

Söz konusu zararlı ile mücadele çalışmalarında bulaşık alanlar drone, pülverizatörler, sırt pompaları ve Valiliğimiz tarafından köylere tahsis edilen sinek ilaçlamasında kullanılan makineler ile mücadele edilerek an itibariyle zararlı kontrol altına alınmıştır.

İlaçlamalarda bölgemizde bulunan sabit ve gezginci arıcıların mücadeleden en az oranda etkilenmeleri sağlamak amacıyla üreticilerimize ve drone firmalarına sabah erken ve akşam geç saatler ile gece ilaçlamasının önemini hatırlatıcı uyarılarda bulunulmuştur.” Dedi.

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com