Ana Sayfa Bölge, Gündem 5 Ağustos 2022 739 Görüntüleme

Matem oruçlarını canlarla açtılar

Vali Birol Ekici ve Babaeski Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu, canlar ile mah-ı muharrem yas-ı matem oruçlarını lokmalarını paylaşarak açtılar.

Kırklareli Valisi Birol Ekici, Babaeski Kaymakamı Levent Elmacıoğlu, Kültür ve Turizm il Müdürü Veli Şen ile birlikte 03 Ağustos 2022 Çarşamba günü Vali Konağında birlik ve beraberlik içerisinde kurulan sofrada Mah-ı Muharrem Yas-ı Matem oruç açma lokmalarımızı Cem Vakfı Babaeski Şube Başkanı Hüseyin Yeşilbaş, Dedemiz Yusuf Baydar, Muhtar Serbay Gür, Fikret Arabacı ve canlarla paylaştılar.

Kırklareli Valisi Birol Ekici ev sahipliğinde Muharrem ayı vesilesi ile mah-ı muharrem yas-ı matem oruçlarında Vali Konağında kurulan sofrada oruç açma lokmalarını canlarla paylaşmaya devam ediyor.

Sayın Valimiz konuşmasında Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayının; paylaşmanın, şükretmenin, bereketin yanında Ehl-i Beyt muhabbeti olan tüm Müslümanlar açısından birçok ortak duyguyu ve acıyı barındırdığını belirterek, “Sevgili Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin Efendimizle birlikte çoğu Ehl-i Beytten yetmiş iki Müslümanın hakikat, hürriyet, izzet ve mukaddesat uğruna şehit olduğu Kerbela, olayı ile tüm İslam âleminde olduğu gibi milletimizin de derin ve ortak acının yaşandığı bir aydır. Bugün bizler, bu sofranın etrafında o büyük matem gününü bir kez daha hatırlarken, Acımızı bal eyledik, birbirimize kenetlendik. Kerbelâ’nın o büyük acısı bizleri ayrıştıran değil, birleştiren ortak bir acıdır. Bu büyük medeniyeti o inançla inşa ettik. Rabbim, bizleri birbirimize bağışlasın. Hiçbirimize yeni matemler, yeni acılar yaşatmasın. Milletimizi de devletimizi de kardeşliğimizi de daim kılsın. Hoşgörüyü, ahlakı, inancı, sevgiyi, saygıyı, birliği, beraberliği ve kardeşliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada yarınlara aktaracağız. Bugüne kadar birliğimize halel getirmedik nazlı hilalin gölgesinde kardeşlik yeminimizden dönmedik diyerek, İyilik, sevgi ve kardeşlikten yana cem olduğumuz, Mah-ı Muharrem Yas-ı Matem soframıza teşrif eden tüm canlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com