Ana Sayfa Bölge, Ekonomi, Gündem 6 Ağustos 2022 982 Görüntüleme

BEKLENEN HABER GELDİ

Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, 2021 Yılı Hayvancılık Desteklemeleri kapsamında Üreme Parametresi nedeniyle destek alamayıp mağdur olan yetiştiricilerin Tarım ve Orman Bakanlığı’nın üreme parametreleri ile ilgili yaptığı düzenleme ile desteklerden faydalanabileceklerini söyledi.

 

 

ÜREME PARAMETRESİ DEĞİŞTİRİLDİ

2021 yılı Hayvancılık Destekleri kapsamında uygulama tebliğinde yer alan “ üreme parametreleri” olarak belirtilen ve destek ödemesinde bir milyona yakın buzağının  destek dışı bırakılmasına neden olan tebliğ değiştirilerek Resmi Gazete’de yayımlandı.

MAĞDURİYET GİDERİLDİ

Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci 2021 yılında Üreme Parametresi nedeniyle buzağı desteklerinde mağduriyet yaşayan yetiştiricilerin mağduriyetinin giderildiğini söyledi.

 

 

2022 yılı başlarında gazetemize açıklama yaparak “Askı listelerinde “üreme parametresi” kraterinin tekrar değerlendirilip ona göre destek verilmesini arzu etmekteyiz.“ diyen Ali Dermenci, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın üreme parametreleri ile ilgili yaptığı düzenlemenin ardından bir açıklama yaptı. Dermenci açıklamasında; “2021 Yılı Buzağı Destekleri kapsamında 1.1.2021 – 31.8.2021 tarihleri arasında doğan buzağıları kapsayan 1. Dönem buzağı desteklerinde üyelerimizin 2520 adet buzağısının üreme parametresi nedeniyle destekten faydalanamadığını ve bu konuda büyük mağduriyet yaşandığını gerek sosyal medyadan gerekse de yerel basınızdan paylaşmıştık.” Dedi.

2.Dönem buzağı askı listelerinin de açıklanmasıyla (1.1.2021-21.12.2021 doğumlu buzağılar) üreme parametresine takılan ve destek alamayan üyelerimize ait buzağıların  sayısının 3 bin 797 ye ulaştığını ifade eden Dermenci, “Resmi gazetede yayımlanan Hayvancılık Destekleme Tebliğindeki üreme parametresinin esnetilmesiyle yetiştiricilerimiz destek alamayan 2021 yılı doğumlu buzağılarına artık destek alabilecekler.

Fakat bizler üreme parametresi değişikliğinin bundan sonra da bu şekilde devam etmesini ve yetiştiricilerimizin bir sonraki yıl (2022 doğumlu) doğan buzağılarında da aynı sorunu yaşamamalarını istiyoruz. Çünkü geçen yılki buzağılarda da yine aynı sorunla karşı karşıya gelinmiş, yine bakanlığımızın üreme parametreleri ile ilgili yaptığı düzenleme ile destek alamayan 2020 doğumlu  buzağılar destekten faydalanmıştı. Fakat üreme parametresi sadece destek çıkacak o yılki buzağıları kapsamıştı.

Değişen üreme Parametresi şartı ile üyelerimizin destek alamayan 3.797 adet buzağısıyla il genelinde toplamda 8.000 e yakın buzağı destek almaya hak kazanacak “ dedi.

 

 

 

 

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com