Ana Sayfa Bölge, Ekonomi, Gündem 20 Ekim 2022 804 Görüntüleme

DÜNYA GIDA GÜNÜ KUTLU OLSUN

Dünya Gıda Günü’nün 2022 Yılı teması “KİMSEYİ GERİDE BIRAKMA. Daha İyi Üretim, Daha İyi Beslenme, Daha İyi Bir Çevre Ve Daha İyi Bir Yaşam” olarak belirlendi. Bu kapsamda Kırklareli Valisi Birol EKİCİ ve İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet AKSOY Kırklareli Tevfik Fikret Ortaokulu öğrencilerini ziyaret ederek bilgilendirmelerde bulundular.

Gerçekleştirilen ziyarette Dünya Gıda Günü ile ilgili açıklamalarda bulunan Aksoy ; ” Biz gıda güvenliği için neler yapabiliriz bir bakalım:

• Gıda güvenliğine ve gıdalara yönelik küresel tehditler ve mevcut çözümler hakkında bilgi edinin.

• Yerel karar vericilere en kırılgan kişileri desteklemek için harekete geçmeleri çağrısında bulunun.

• Yalnızca ihtiyacınız kadarını satın alın ve gıdaları uygun şekilde saklayarak ve yaratıcı yemek planlamaları yaparak yaparak israftan kaçının.

• Yerel gıdaları seçin, kaynak yoğun ürünleri azaltın ve mevsime uygun ürünler tüketin.

• Mahalle pazarlarından alışveriş yaparak ve küçük çiftçilere destek verildiğini gösteren etiketlere sahip ürünleri tercih ederek küçük ölçekli üreticilere destek olun.

Toplumsal bir bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla ortaya koyma zorunluluğunu hissetmiş olduğumuz tüm olumsuz durumlara rağmen, dünya üzerinde her bir bireyin eşit olanaklarla ve eşit miktarda güvenilir gıdaya ulaşabilmesi umuduyla; Dünya Gıda Gününüzü kutlarım.” dedi.

DÜNYA GIDA GÜNÜ

Dünyadaki açlığı ve yoksulluğu ortadan kaldırmak amacıyla çalışan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) her yıl, 1945’te kurulduğu tarih olan 16 Ekim’ i Dünya Gıda Günü olarak 150′ den fazla ülkede çeşitli temalarla kutlamaktadır. 2022 Yılı teması “KİMSEYİ GERİDE BIRAKMA. Daha İyi Üretim, Daha İyi Beslenme, Daha İyi Bir Çevre Ve Daha İyi Bir Yaşam” olarak belirlendi.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com