Ana Sayfa Bölge, Ekonomi, Gündem 28 Ekim 2022 784 Görüntüleme

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

2024-2028 Trakya bölge planı hazırlık çalışmaları başladı. Bu bağlamda stratejik olan  çalıştayların ilki tarım teması ise Kırklareli’nde gerçekleştirildi.

 

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından bölgesel düzeyde sosyo-ekonomik gelişme eğilimlerini ve yerleşmelerin gelişme potansiyelini belirleyecek, ulusal düzeydeki politika, plan ve stratejiler ile bölgesel ve yerel düzeyde yürütülecek faaliyetler arasındaki ilişkiyi kurgulayacak, kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini ve koordinasyonu geliştirecek, bölgesel düzeydeki program ve projelere temel oluşturacak 2024-2028 Trakya bölge planının hazırlık çalışmalarına başlandı.

Bölge planı hazırlıkları kapsamında düzenlenecek Stratejik Öncelik Çalıştaylarından ilki TARIM TEMASI ile Kırklareli’nde gerçekleştirildi.. Kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının katılım sağladığı toplantıda bölgenin tarım sektöründeki güçlü ve zayıf yanları ile fırsat ve tehditleri tartışıldı. Hedefler ve olası tedbirlerin de değerlendirildiği toplantının en son aşamasında grup katılımcılarının katkılarıyla proje ve program önerileri üzerinde çalışıldı.

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Mehmet Siga hayatını kaybetti

Mehmet Siga hayatını kaybetti

Tema Tasarım | Osgaka.com