Ana Sayfa Gündem 14 Kasım 2022 460 Görüntüleme

ÇÖK-KAPAN-TUTUN DEPREM ANI TATBİKATI YAPILDI

Ülke genelinde olduğu gibi Babaeski’de de 12 Kasım Cumartesi günü deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Saatler 18:57’yi gösterdiğinde tatbikat ile ilgili camilerden anonslar yapıldı.

Tüm Türkiye ile aynı anda vatandaşların katılımı ile çök-kapan-tutun deprem anı tatbikatı, AFAD Başkanlığı koordinesinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Ülke genelinde ilk kez uygulanan tatbikat kapsamında, 12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nin yıl dönümü dolayısıyla saat 18.57’de tüm vatandaşların cep telefonlarına gönderilen “Hayati Uyarı Bildirimi” ile Türkçe ve İngilizce sesli uyarı yapıldı. Televizyonlar ve radyo kanallarından mesaj yayınlandı, camilerden anons yapıldı vatandaşlar tatbikat sırasında önceden belirlenen sağlam ve güvenilir alanda “çök kapan tutun” hareketini yaptı. Haber Alma ve Yayma Sistemi’nden (HAY) verilen anonslar cami ve belediye hoparlörlerinden yayınlandı. Tatbikat esnasında vatandaşların panik olmaması için sirenler çalınmadı.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com