Ana Sayfa Bölge, Gündem 5 Aralık 2022 548 Görüntüleme

Lastik ve lastik diş izleri kontrol edildi

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması timleri tarafından kış lastiği denetimi gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde sürücüler bilgilendirilirken, kış lastiği kontrolü ve lastik diş derinlikleri de kontrol edildi.

 

 

Ülke genelinde olduğu gibi Kırklareli’nde de karayollarında yolcu ve eşya taşımacılığında kullanılan taşıtlar için zorunlu olan  kış lastiği uygulaması 1 Aralık tarihi itibariyle başladı. 1 Nisan 2023’e kadar sürecek uygulama kapsamında, Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması timleri tarafından kış lastiği denetimi gerçekleştirildi.

 

Yapılan denetimlerde sürücüler bilgilendirilirken, kış lastiği kontrolü ve lastik diş derinlikleri de kontrol edildi.

 

 

Yapılan denetimler ile ilgili olarak yapılan açıklamada; “Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması Timleri tarafından kış lastiği kullanım zorunluluğunun başlamasıyla birlikte, soğuk hava şartlarında, karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamının sağlanması, uygunsuz lastik kullanımından kaynaklanan trafik kazalarının ve trafik kazası neticesinde ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi ve sürücüler üzerinde sürekli denetim algısı yaratılması amacıyla kış lastiği denetimleri başlamıştır.

 

Denetim esnasında sürücüler bilgilendirilmiş; ayrıca lastiklerin kış lastiği olup, olmadığı ve lastik diş derinlikleri kontrol edilmiştir.

 

Vatandaşlarımızın huzur ve güveni için mesai mefhumu gözetmeksizin 7/24 esasına göre trafik denetimlerine aralıksız devam edilmektedir.” Denildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com