Onlar insan hayatı için emek harcayan ve ardından “Biz işimizi yaptık” diyerek hizmet vermeye devam eden alçak gönüllü insanlar. Babaeski İtfaiye Müdürlüğü ve Babaeski Devlet Hastanesi, el ele vererek insan hayatını ciddiye aldıklarını gösterdi. Hayat kurtaran ve yaraları saran iki kurum, insan hayatı için ciddiyetle hareket edilmesi gerektiğini ve önlemlerin önceden alınması gerektiğini bir kez daha gösterdi.
Gerçekleştirilen yangın tatbikatında hastane binasındaki olası bir yangında doğabilecek senaryo canlandırıldı ve çalışanlara yangına müdahale ile ilgili bilgi verildi. Yangın tüpü kullanımı bilgisi verilirken, yangın çeşitleri ve karşılaşıldığında nasıl davranılması gerektiği anlatıldı.
“Alo! İtfaiye mi?”
Babaeski Devlet Hastanesi’nde yangın tatbikatı gerçekleştirildi. “Alo! İtfaiye mi? Babaeski Devlet Hastanesi’nde yangın var, lütfen bir araç gönderin.” sözleri ile ihbar edilen yangında, itfaiye aracı sirenlerini yakarak yola çıktı. Olay yerine gelindiği gibi mahsur kalanlar kurtarıldıktan sonra, çalışanlar ile birlikte yangına müdahale eğitimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi.
İsimsiz kahramanlar göre başında
İtfaiye Müdürü Adnan Tunç, genel bilgileri verdikten sonra uygulamalar yapıldı. Alevleri nakavt eden İtfaiye Çalışanları da diğer konulardaki bilgilendirme ve uygulamaları gerçekleştirdi. Babaeski’de ve çevrede yangından yangına, kurtarmadan kurtarmaya koşan yangın avcılarında ise tatbikata katılan kadroda İtfaiye Müdürü Adnan Tunç, İtfaiye Çavuş Metin Kurum, İtfaiye Şef Musa Alan, İtfaiye Erleri İsmail İlteralp, Hasan Berber, Hasan Balmumcu, Ayhan Şahin yer aldı.
Hazırlıklar tamam
Gerçekleştirilen yangın tatbikatında Devlet Hastanesi adına talepte bulunan Sağlık Memuru Cafer Özer Güler ve Tıbbi Sekreter Gencer Genç, yangına müdahale belgelerini aldı. Hastanede gerçekleştirilen yangın hazırlıkları ve kurum içerisinde gerçekleştirilen denetim bakım çalışmaları hakkında bilgi veren kısa bir toplantının ardından tatbikat son buldu.