Ana Sayfa Gündem 24 Aralık 2022 466 Görüntüleme

2022’de Babaeski’de en çok Buğday ekildi

  • Kırklareli bölgesinde olduğu gibi Babaeski’de yaygın olarak hububatın yanı sıra Ayçiçeği ve Kanola gibi yağlı tohumlu bitkilerin ekilişi yapılıyor.

 

  • Babaeski’de 2022 yılında toplam 165 bin 123 dekar alanda Buğday ekilirken, 152 bin 113 dekar alanda Ayçiçek ve 21 bin 182 dekar alanda Kanola yetiştiriciliği yapıldı.

Babaeski’de gerçekleştirilen kırsal kalkınma desteklemeleri bilgilendirme toplantısında gerçekleştirilen bilgilendirme sunumunda ilçe ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Sunumda Babaeski’de genellikle tarla tarımı yapıldığı ifade edildi.

Babaeski’de ağırlıklı olarak hububat ve yağlı tohumlu bitkilerin ekilişi yapıldığı, 2022 yılında toplam 165 bin 123 dekar alanda Buğday ekilirken, 152 bin 113 dekar alanda Ayçiçek ve 21 bin 182 dekar alana Kanola ve 6 bin 199 dekar alanda da çeltik yetiştiriciliği yapıldığı ifade edildi.

 

Babaeski’de gerçekleştirilen Tarıma Dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi ve kırsal ekonomik altyapıların desteklenmesi konulu bilgilendirme toplantısında konuşan Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Dr. Ulaş Ay şunları söyledi:

”Ülkemiz tarımın yoğun yapıldığı bir ülke olup çiftçilerimiz konvansiyonel tarım veya alışılmış tarımın yanında son teknolojilerin hayata geçirilmesi açısından bölge çiftçilerimizin kısa süren bir adaptasyonu vardır. Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi ve kırsal ekonomik altyapıların desteklenmesi hibe programı kapsamında Devletimizin vermiş olduğu teşviklerin hayırlı olmasını temenni ediyorum”

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com