Ana Sayfa Bölge, Ekonomi, Gündem 7 Şubat 2023 706 Görüntüleme

“Büyük hayal kırıklığı oluşturmuştur”

Hürriyetçi Eğitim Sen Kırklareli İl temsilcisi Emrah Gültekin, Kırklareli ve ilçelerinde promosyon konusunda sözleşmeler ocak ayında bitmesine ve şubat ayı gelmesine rağmen belirsizliğin devam ettiğini ifade etti.

 

 

Hürriyetçi Eğitim Sen Kırklareli İl temsilcisi Emrah Gültekin, promosyonlar hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Malumunuz olduğu üzere Kırklareli ve ilçelerinde promosyon konusunda sözleşmeler ocak ayında bitmesine ve şubat ayı gelmesine rağmen belirsizlik devam etmektedir. Bu süreçte sadece Vize- Demirköy ilçeleri (350 civarı eğitim çalışanı) İş Bankası ile 15.500 tl’lik promosyon anlaşması imzalamışlardır.

Kırklareli merkez ve diğer ilçelerde ise eğitim çalışanı sayısı 3000 üzeri olmasına rağmen teklif edilen promosyon miktarı 10000-12000 tl civarındadır.

Yetkili sendikaların görüşmeler öncesinde eğitim çalışanlarına 25000-30000 tl gibi rakamlara anlaştıklarını ifade etmelerine rağmen verilen bu rakamlara açıklama getirmemeleri ise eğitim çalışanlarında çok büyük hayal kırıklığı oluşturmuştur.

Aldığımız duyumlara göre de Kırklareli Merkez, Babaeski ve Lüleburgaz ilçeleri birleşerek birlikte promosyon görüşmeleri yapılacakmış. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak buradan yetkililere sesleniyoruz:

  • Karlılık oranını %366 gibi inanılmaz düzeyde açıklayan bankaların promosyon görüşmelerinde eğitim çalışanlarına teklif ettikleri oldukça düşük hatta komik rakamları kabul etmiyoruz.
  • Pınarhisar ilçesinde 2022 yılında yapılan 6500 tl’lik promosyon anlaşmasının değişen maaş miktarları ve hak kayıplarından dolayı yenilenmesini talep ediyoruz.
  • Geçen sene sağlık, emniyet gibi kurumlarda bağlı bulundukları bakanlıklar tarafından tek elden yürütülen promosyon görüşmeleri neticesinde çalışanlarına 27000-30000 tl bandında verilen promosyon miktarlarının daha fazla çalışanı olan eğitim çalışanlarına verilmemesini, yaratılan bu çifte standartı, eğitim çalışanlarının MEB tarafından sahip çıkılmayarak bankaların önüne atılarak yalnız bırakılmalarını şiddetle kınıyoruz.
  • Diğer kurum çalışanlarına verilen promosyon miktarları, ocak zammı ve gecikmeler göz önünde bulundurulduğunda eğitim çalışanlarına verilecek promosyon miktarı asgari 30000 tl olmak zorundadır. Bu miktarın altını asla kabul etmiyoruz.
  • Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Merkez Yönetimi Olarak maaş promosyon görüşmelerinin bakanlıkça tek elden yürütülmesi için vermiş olduğumuz dilekçeye tüm sendikalardan ve öğretmenlerden destek vermelerini bekliyoruz.

 

  • Kamu görevlilerinin aylık ücret ödemelerine uygulanacak promosyon ödemelerinin belirlenmesinde, bankaların anlaşarak, rekabet kanununa aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle rekabet kurumuna vermiş olduğumuz dilekçemize tüm sendikaları destek vermeye davet ediyoruz.
  • Hürriyetçi Eğitim Sen olarak eğitim çalışanlarının hak ve hukukunu korumak adına asla geri adım atmayacağımızı, gerekli her türlü eylemi korkmadan yapacağımızı, haksızlığa alet olanların peşini asla bırakmayacağımızı buradan ilan ediyoruz.”

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Depremzedeler unutulmadı

Depremzedeler unutulmadı

Tema Tasarım | Osgaka.com