Kırklareli Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında 23 Ocak 2020 Perşembe günü düzenlenen toplantıda, “GIDA” alanında ihtisaslaşacak yükseköğretim kurumu olarak belirlendi.
Konuı ile ilgili olarak Kırklareli Üniversitesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bölgesel rekabetçilik ve katma değer açısından kritik adımlar olan yeni ve yüksek potansiyelli ekonomik faaliyetlerin seçilmesi, kaynakların verimli alanlara yönlendirilmesi ve insan kaynağının geliştirilmesi açısından dijital çağın gereklilikleri dikkate alınarak bölgesel ihtiyaçlara cevap vermek üzere çeşitli program ve projeler başlatıldı. Bu vizyon çerçevesinde; Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından gıda odak alanında faaliyet gösteren işletmelere yönelik insan kaynağının ve kapasitesinin geliştirilmesi için eğitim programları hazırlandı. Gıda odaklı faaliyet gösteren firma personellerine yönelik hem teorik hem de uygulamalı olarak düzenlenecek eğitim programları 2023 yılı boyunca devam edecektir.
Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından gıda odak alanında faaliyet gösteren işletmelere yönelik düzenlenecek olan eğitimlerden “Dijital Dönüşüm Eğitimi” 20 Şubat 2023 Pazartesi ve “Yalın Yönetim Eğitimi” 27 Şubat 2023 Pazartesi günü gerçekleştirildi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Yasin ÇAKIREL tarafından verilen eğitimlerde dijital dönüşüm, işletmeler, e-ticaret ve geleneksel ticaretin dönüşümü, büyük veri ve yapay zekâ, 5G teknolojisi, bulut bilişim ve siber güvenlik, yalın üretim yöntemleri ve yalın yönetim felsefesi, verimlilik, değer akışı ile Kaizen felsefesi konuları ele alındı.
Gıda odak alanında faaliyet gösteren işletmelerin eğitime katılmasının faydalarını değerlendiren Doç. Dr. ÇAKIREL “Firmalarımız bu eğitimlere katılarak teorik ve uygulamalı eğitimler sonucunda işletmelerindeki insan kaynağının potansiyelini geliştirme ve stratejik planlarını yaparken dünyadaki bu değişimleri takip etme imkanına sahip oluyor. Dünyada yaşanan dijital gelişmeler sonucunda artan rekabet hızlanarak devam ediyor. İşletmelerimiz bu eğitimler arayıcılığıyla dijital gelişmelere uyum sağlayabilir, verimlilik arttırabilir ve özellikle rekabette kendilerine önemli bir yer edinebilirler” dedi.
Teorik eğitimler bağlamında Yalın Yönetim, Dijital Dönüşüm, Markalaşma ve Dijital Pazarlama eğitimleri; uygulamalı eğitimler başlığı altında ise Süt Sağım ve Sanitasyon, Hardaliye Üretimi, Peynir Üreticiliği ve Arıcılık sektörüne yönelik eğitimler programları yer alması planlanmaktadır. Gıda odak alanında faaliyet gösteren çiftçiler, imalatçılar, küçük ve orta ölçekli işletmelerde ve kooperatiflerde istihdam edilen personellere yönelik düzenlenecek eğitimler 2023 yılı boyunca devam edecektir.”