Ana Sayfa Gündem 8 Nisan 2023 338 Görüntüleme

Roman Vatandaşlarımızın ‘8 Nisan Romanlar Günü’nü kutluyorum

Kırklareli Valisi Birol Ekici 8 Nisan Romanlar Günü Mesajı yayınladı.

Kırklareli Valisi Birol Ekici; ‘’Romanlar, yaşadıkları her ülkede toplumun renkli bir parçasını oluşturmuşlardır. Türkiye coğrafyası da, tarih boyunca Romanlar ve Roman kültürünün gelişimi açısından önemli bir yere sahip olmuştur. Romanlar, kendilerine özgü yaşamları ve zengin kültürleriyle toplumumuza katkılar sağlamıştır.

Resmi Gazete’ de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile Roman sorunlarının tartışıldığı, korunmasına yönelik görüşlerin ortaya atıldığı bir gün olarak kabul edilen 8 Nisan Günü’nün; başta eğitim, istihdam ve iskân sorunları olmak üzere; Roman vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne hız verilmesi, her türlü ayrımcılık zemininin ortadan kaldırılmasına yönelik yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve Roman kültürünün korunarak yaşatılması amacıyla ülkemizde “Romanlar Günü” olarak kutlanmasına karar verilmiştir’’dedi.

‘’Birçok çalışma ve proje uygulamaya konulmuştur’’

Vali Ekici açıklamasında; ‘’İlimizde Roman Vatandaşların sorunları ve çözüm çalışmaları, en üst düzeyde ele alınmış ve bu konuda çeşitli projeler hayata geçirilmiştir. Tüm kurumlarımızın iş birliği ile eğitimden sağlığa, meslek edindirme kurslarından sosyal desteklere kadar birçok çalışma ve proje uygulamaya konulmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle; tarih boyunca milletimizin ayrılmaz bir parçası, renkli kültürleri ile ülkemizin neşesi olan Roman Vatandaşlarımızın ‘8 Nisan Romanlar Günü’nü kutluyorum.

Haber: Erhan Ertürk

WhatsApp-Gorsel-2023_04_07-saat-231600 birolekici

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com