Ana Sayfa Gündem 23 Ocak 2017 1652 Görüntüleme

Müdür Tokat “Dünyaya iz bırakan insanlar da bir zamanlar çocuktu”

Babaeski’de karne heyecanıyla tatil başladı. Karne verme törenleri ile öğrenciler merakla bekledikleri karnelerine kavuştu. Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat, törenlerde veliler, öğretmenler ve öğrenciler ile bir araya geldi. Müdür Tokat yaptığı açıklamada  “Öncelikle kazasız belasız bir öğretim yılının 1. Döneminin tamamlanmasının gururunu yaşıyoruz. Davranışların alışkanlık haline dönüştüğü, alışkanlıkların da ihtiyaç haline dönüştüğü, insan hayatının en önemli basamağı, eğitim öğretim çağıdır. Bu çağda yapılacak her yatırım, ülkenin ve milletin geleceğine yapılan yatırımdır.”  sözlerini dile getirdi.

HABER MERKEZİ

Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdür Kadriye Tokat, renkli karelerin yaşandığı karne törenlerinin ardından 1. dönemi değerlendirerek “Öncelikle kazasız belasız bir öğretim yılının 1. Döneminin tamamlanmasının gururunu yaşıyoruz. Davranışların alışkanlık haline dönüştüğü, alışkanlıkların da ihtiyaç haline dönüştüğü, insan hayatının en önemli basamağı, eğitim öğretim çağıdır. Bu çağda yapılacak her yatırım, ülkenin ve milletin geleceğine yapılan yatırımdır. Biraz daha ileri boyuta taşırsak belki de dünyanın geleceğine yapılacak yatırımdır. İlçemizde görev yaptığım sürece, birlikte çalışma fırsatı bulduğum bütün, mülki amirlerimiz, siyasi ve bürokratik temsilciler, eğitimde her zaman yanımızda oldular. Babaeski’nin saygı değer velileri, öğrenci eğitimine önem konusunda her zaman destek oldular.” dedi.

 

“Birnci önceliğimiz çocuklarımız”

Öğrencilerin gelecek için büyük bir hazine olduğunu ifade eden Müdür Tokat, “Dünyaya kalıcı iz bırakan insanlar, unutmayalım ki onlar da bir zamanlar çocuktu. İyi eğiticilerin elinden geçtiler, sorumlu velilerle iş birliği içerisinde büyütüldüler ve dünyaya hizmet eder hale geldiler. Bizler de bunları başarabiliriz. 372 öğretmenimiz ile süreçte görev yapmış, 5741 öğrenci ile bu dönemi tamamlamış durumdayız. Bize düşen aynı şeyleri tekrar etmeden geleceğe daha güvenli bakabilmek için, şartları da olgunlaştırarak, iş birliği içerisinde bulunacağımız kesimleri biraz daha genişleterek, çalışmalarımızı sürdürmektir.

Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak attığımız her adımda birinci önceliğimiz çocuklarımızın geleceğe daha iyi hazırlanmalarıdır. Problemlerimizin tümünün çözümünün eğitimden geçtiğini bir daha ifade edip, yarıyıl tatilinin tüm öğrenci ve velilerimiz için huzur dolu geçmesini temenni ederiz.” ifadelerini kaydetti.

“Özveriyle sürdürdüğünüz bir öğretim yılını daha yarıladınız. Öncelikle hepinizi gösterdiğiniz gayret ve özveri için kutlar, iyi bir yarıyıl tatili geçirmenizi dilerim.” sözleri ile açıklamasını sürdüren Müdür Tokat, açıklamasını şöyle sürdürdü;

 

Sevgili öğrencilerimiz

Okulların açıldığı günden itibaren tempolu bir şekilde çalıştınız, çabaladınız; okullarımızda görmüş olduğunuz eğitim ve öğretim ile olduğunuz yerden birkaç basamak daha yükseldiniz. Tatil süresince önce sağlığınızı korumanızı, dinlenmenizi, ailelerinizle birlikte zaman geçirmenizi ve özellikle kitap okuyarak vaktinizi olumlu bir şekilde değerlendirmenizi dilerim.

Karne notunuz ne olursa olsun umutlarınızı, cesaretinizi, inancınızı ve hep diri tutun. Başarılı olmak için önce buna inanmak gerekir. İkinci kanaat döneminde de aynı azim ve sabırla, hatta daha çok çalışarak hedeflediğiniz başarılara ulaşacağınıza yürekten inanıyorum ve sizlere güveniyorum. Bu çabanızda başta öğretmenleriniz, anne-babalarınız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak başarılı bir öğrencilik hayatı sürmeniz için yanınızda olduğumuzun bilinmesini istiyorum.

 

Değerli öğretmenlerimiz”

Sizler öğrencilerinizi; sevgiye, birlikte çalışmaya; öğrenmesini öğrenmeye, okuduğunu anlamaya, kavramaya; analiz ve sentez yapmaya; kişilikli, milli, manevi değerlerine bağlı olmaya, bilinçli olmaya; başarıyı aramaya, değerlendirmeye ve yönlendirmeye; öğrenciyi merkez yapmaya; akla ve mantığa, çağdaş ve demokratik değerlere uygun dinamik bir eğitim-öğretim vererek yetiştirmelisiniz.

Bir dönemi daha layıkıyla bitirmenin huzur ve rahatlığı içinde, zor şartlarda üstün gayret ve fedakârlık gösteren sizleri başarılarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Birinci dönemdeki başarı grafiğinizin II. Dönemde de devam etmesini dilerken, üstün çalışma azminizden ve fedakârlıklarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.

Saygıdeğer velilerimiz”

Ülkemizin en değerli hazinesi ve geleceğinin teminatı olan çocuklarımızın yetiştirilmesi hususunda önemli bir görevi ifa etmektesiniz. Unutmayalım ki çocuğumuzun notları aynı zamanda bizim de onların eğitimine olan katkımızın bir göstergesi, bir aynasıdır.

Yeryüzünde en fazla değer verdiğimiz ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın okuldaki gelişim sürecinin ve performansının değerlendirildiği karne günlerinde, çocuklarımızın karnelerini değerlendirirken; çocuğunuzun aldığı karnenin okuldaki derslerde yaptığı çalışmaların notlarla ifade edildiği bir belge olduğunu ve hiçbir zaman çocuğunuzdan daha önemli olmadığını unutmayınız.

Bu duygu ve düşüncelerle, hepinizin sağlıklı ve huzur dolu bir yarıyıl tatili geçirmenizi diler, tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com