Ana Sayfa Bölge, Ekonomi, Gündem 15 Nisan 2023 2662 Görüntüleme

Damızlık üretim merkezi ile ilgili toplanıldı

Kırklareli’nin önde gelen çiftlikleri ile birlikte, Kırklareli Ticaret Borsasında ilimizde kurulması planlanan Damızlık Üretim Merkezi ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi. Kamu-Özel Sektör ortak girişimiyle kurulması planlanan merkeze ilişkin, çiftlik yetkililerinin görüşlerinin alındığı toplantıda, Damızlık Üretim Merkezi’nin genel hatlarıyla çalışma prensipleri konuşuldu.

Kırklareli İl Tarım Müdürü Mehmet Aksoy: Kurulacak merkezin hayvansal üretimin ve bölgemizdeki hayvan varlığının arttırılmasındaki önemini ve genetik kapasitenin yükseltilmesindeki rolünü vurgulayıp Damızlık Üretim Merkezi’ nin hayvan ithalatını azaltıp bölgemize ve ülkemize kazandıracağı katkılara değindi.

Aksoy; “2010 yılından beri şap hastalığından ari olan Trakya bölgesinde, İlimiz; hastalıktan ari işletme sayısı ve hastalıktan ari hayvan varlığı açısından ülkemizde ilk sıralarda yer almaktadır. Özel sektör ve kamu işbirliği ile bu projemizin ülkemizin hayvan ithalatını asgari düzeye indirebileceğine inanıyoruz.” şeklinde bitirdi. (Haber Merkezi)

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com