Ana Sayfa Gündem 21 Şubat 2017 1558 Görüntüleme

ATATÜRK ORTAOKULU YABANCI MİSAFİRLERİNİ AĞIRLIYOR

Haber:Hicran SÜNGÜ

Babaeski Atatürk Ortaokulu  “Maths İs Fun” projesi kapsamında Polonya ve Romanya’dan gelen konuklarını ağırlıyor.

Atatürk Ortaokulu “Maths İs Fun” projesi kapsamında bir hafta boyunca Polonya’dan 20 öğrenci ve iki öğretmen, Romanya’dan 10 öğrenci ve iki öğretmen olmak üzere onlara eşlik eden okulun 20 öğrenci ve 2 öğretmeniyle birlikte bir hafta boyunca konuk ederek çeşitli yarışmalar düzenleyecek ve dereceye giren öğrencilere ödüller  verilecek.

Maths İs Fun projesi kapsamında konuklarını kabul eden Atatürk Ortaokulu Müdürü Mehmet Korkmaz konu hakkında gazetemize yaptığı şunlara yer verdi;

“Konuklarımız Maths İs Fun Proje ayaklarından bir olan Türkiye buluşmasını Atatürk Ortaokulunda gerçekleştiriyorlar. Bunlar 19 Şubat-25 Şubat tarihleri arasında bir hafta boyunca konuğumuz olacaklar. Daha önce bizler Atatürk Ortaokulu olarak Polonya ekibi ile yani Polonya’da ki ortağımız ile 2016 yılında Türkiye, Romanya ve Polonya buluşmasını gerçekleştirmiştik. Bu şimdi ikinci ayak ve Atatürk Ortaokulunda yapılıyor. 3. Ayak ise Mayıs ayında Romanya’da Türkiye, Polonya ve Romanya ortaklığında da üç okul birleşecekler. Şuanda gördüğümüz aktiviteleri Romanya’da gerçekleştirecekler.  Çeşitli yarışmalar düzenlenecek, çeşitli geziler düzenlenecek ve dereceye girecek öğrencilerin ödülleri de hazır ve dereceye girenlere ödüllerini vereceğiz. Matematiği sevdireceğiz. Gelen konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayacağız. Proje Kapsamında Onlara Türk Halk Oyunlarını öğreteceğiz.  Gerek misafir perverlik olarak, gerekse projenin çalışma ayakları olarak bu bir haftayı en iyi şekilde değerlendireceğiz.

Ben emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma, sizlere, herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım yararlı olur, umarım çocuklarımız bir şeyler kazanır, umarım devamı gelir ve biz olmasak bile yerimize gelecek arkadaşlar çok daha güzellerini yapar.”

Yabancı misafirlere Edirne ve Çanakkale tanıtılacak

Konuklarımızı proje kapsamında gezilerimiz için yakın olan illerimizi seçtik. Tarihi değeri yüksek olan illeri seçtik. Bir ilimiz tarihimizde 90 yıllık Başkentlik yapmış ilimiz Edirne. Bir diğeri ise tarihimizde çok ama çok önemli olan ve 500 bin  insanımızı kaybettiğimiz bir şehrimiz.  Ki bizim orada yaşadıklarımızı gelen konuklarımızın da yaşamasını istedik, izlerini görmelerini istedik ve Çanakkale ilimizi seçtik.

Dediğim gibi Öğrencilerimiz ile, konuklarımız ile güzel bir hafta geçireceğiz. Başarılı bir şekilde, mutlu bir şekilde onları buradan uğurlayacağız.

Proje kapsamında gelen konuklarımızda dahil olmak üzere bir hafta boyunca beş değişik kategoride yarışmalar yapılacak ve bu üç ülke öğrencileri içerisinde ilk üçe girenler madalya ile ödüllendirilecek.

Bu kategoriler ise

  1. Matematik oyunları
  2. Kapalı spor salonunda yapılacak Yarışmalar.

Bu yarışmalar hesap içerecek ve fiziksel ve güce dayanır bir yarışma değil daha çok pratik ve matematik zekâsına dayalı oyunlar olacak.

Atatürk Ortaokulu konuklarına öğlen öğretmenevinde bir yemek verdi ve daha sonrada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çok amaçlı salonunda konuklar İlçe Kaymakamı Tarkan Keskin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Kahraman Tokat tarafından kabul edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda İlçe Kaymakamı Tarkan Keskin konuklara hitaben yaptığı konuşmada şunlara yer verdi;

Romanya ve Polonya’dan misafir gelen öğretmen ve öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum.  Matematik öğrenmenin daha eğlenceli bir hale getirilmesi amacıyla hazırlanmış bu proje 2016 yılında vermiş olduğumuz başvuru üzerine kabul edildi Yaklaşık olarak 150 bin AVRO civarında bir bütçesi olan bir proje idi.

Bildiğiniz gibi projenin Türkiye dışında iki ortağı Polonya ve Romanya. Sanırım bizim öğrencilerimiz Romanya ve Polonya’ya gittiler veya gidecekler. Bu projeler esas amaçları dışında aynı zamanda Avrupa Birliğine aday yada Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında ki ülkelerin öğrencileri de bu ülkeleri görme şansına sahip olmasını sağlıyor.

Sizin bize göstermiş olduğunuz misafir perverliği, umarım bizlerde sizlere burada göstereceğiz. Ben tekrar sözlerimi bitirmeden önce hepinize hoş geldiniz diyorum ve umarım Türkiye’de iyi vakit geçirmenizi diliyorum.

İlçe Kaymakamı Tarkan Keskin’in konuşmalarından sonra konuk öğretmenlerde duygularını getirirken şunları söylediler; Burada olmaktan gerçekten çok memnunuz Romanya’dan gelirken öğrencilerim Türkiye’deki öğrencilerin arkadaşlıklarından da son derece memnunuz.  Nezaketiniz ve sıcakkanlılığınız içinde çok teşekkür ediyoruz. İleride Mayıs ayında sizlerde geldiğiniz zaman bizlerde göstereceğiz. Burada olmaktan büyük keyifliyiz.

Diğer bir öğretmen ise; Bizler Polonya’dan gelen gruptanız. Geçen yıl öğretmen ve öğrencileriniz bizleri ziyaret etmişlerdi. Burada olmaktan sizleri ziyaret etmekten çok memnunuz ve güzel vakit geçiriyoruz. Yapılan ziyaret sırasında son olarak bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Kahraman Tokat şunlara yer verdi; Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Ben İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat. Sizleri burada ağırlamaktan gerçekten büyük bir gurur duyuyoruz.  Güzel Türkiye’mizin  güzel bir ilinin küçük ve güzel bir ilçesindesiniz şuan . Babaeski ilçemiz 7bin 800 öğrencisi ile birlikte eğitim öğretim veren güzel bir ilçe. Babaeski Atatürk Ortaokulu Eğitim öğretimde başarılı bir okulumuz.  Bu projelerin en güzel tarafı asıl amaçlarının dışında ülkeler arasında güzel köprüler kurması, arkadaşlıklar edinilmesi ve bunların ileride de gençler tarafından sürdürülebilmesi de en güzel tarafı. İnşallah bu köprüleri öğrencilerimiz sizlerle beraber atacaklar ve bunun da devamını sağlayacaklardır.

Projenin Babaeski ayağında güzel yerlerde sizler için geziler düzenlenecek.  Yakın bölgede ki Çanakkale ve Edirne’de ki tarihi güzelliklerimizi, doğal güzelliklerimizi görmeniz  sizler içinde güzel olacağını düşünüyorum. Yapacağınız çalışmalarda, gezip göreceğiniz yerlerde gördüğünüz güzelliklerin hep aklınızda kalmasını diliyorum ve geldiğiniz için hepinize tekrar teşekkür ediyorum.

 

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com