Haber:Hicran SÜNGÜ
Babaeski Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü farklı bir çalışmaya imza atıyor.
Halk Eğitimi Merkezinin Sanat Eğitmeni Füsun Sünnetçioğlu ve kursiyerlerinin yaptığı çalışmayla Babaeski’nin tarihi dokusu yeniden canlanacak.
Babaeski’de bulunan tarihi köprü, çeşme ve caminin rölyef minyatürünü yapan kursiyerler, bir buçuk aydır bu iş üzerinde çalışıyor. Çalışmanın bitmesine daha 2 aylık bir süre olduğunu dile getiren Füsun Sünnetçioğlu hazırladıkları çalışma ile ilgili olarak şunları aktardı; “Yaptığımız çalışma Babaeski’nin tarihi mekanlarını, tarihi doku taşıyan yapıları yarı rölyef, yüksek rölyefle yapılmış maketleri. Bu çalışma sergi üzerinde çok güzel tepkiler aldıktan sonra ortaya çıktı. Çünkü oradaki yarı rölyef çalışmalar herkese bir esin kaynağı oldu. Halk Eğitim Müdürümüz Vehbi Bey de böyle bir çalışma içerisine girebileceğimiz konusunda bizi yönlendirdi. Kursiyerlerim bu konuyu fazlasıyla sahiplendiler. Biz normal çalışma saatlerimizin çok üstüne çıkarak büyük bir emek ve çabayla bu çalışmaları sürdürüyoruz. Yaklaşık 1.5 aydır yapıyoruz. En az 2 ay kadar da bir zaman ihtiyacımız var. Zor bir teknik ama çıkan sonucun çok iyi olacağına inanıyoruz. Çünkü çok büyük bir çaba ve düşünce gücü var. Bunları birleştirince tarihi yeniden canlandırmak gibi bir şey ortaya çıkacak. Bu çalışmanın yeni halk eğitimi merkezi müdürlüğümüzün iç bahçesinin duvarlarına monte edilmesi düşünülüyor. Hem tarihi eserlere yalınlığı hem de o bahçenin atmosferine bir şeyler katacağı düşünülerek orayı tercih ettik.
Bu çalışmada yüksek rölyef tekniği kullanıldı. Bu teknik aşamalı bir teknik. Kabartma figürler, kabartma dokular var. Bu çalışma dış cepheye dayanıklı aynı zamanda başka kanalları da açabilecek bir teknik. Kursiyerlerime bu çalışma ile hem bir meslek kazandırma durumu da ortaya çıkıyor. Çünkü bu çalışmalar dış cephelerde kullanıldığı için aqua park gibi, kafeterya gibi, Binaların dış yüzeylerinde yapılabilir. İç cephede de kullanılabilir. Ama daha çok dekorasyon amaçlı kullanılabilir. Bu anlamda Babaeski’nin çehresi dahi değişebilir. Belki biraz iddialı bir cümle olacak belki ama Babaeski bunu sahiplenir ve değerlendirirse bu konuda bunun eğitimini almış bir ekibim oluşmuş oldu. Bu konuyla ilgilenen kursiyerlerim donanımlı ve deneyimliler. O nedenle halk eğitimin bu tip çalışmaları sürdürmesi ve desteklemesi herkes için bir kazanç.
Şu an için sadece bu işi bitirmeye ve sonucun ortaya çıkmasına odaklandık. Hava şartları bizi biraz zorluyor. Bu çalışma geniş bir alan istiyor. O nedenle bahçede çalışmalarımız sürdürüyoruz. Bir çok zorluğa rağmen çalışmayı sürdürmeye devam ediyoruz.
Malzemelerin tamamı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından karşılanıyor. Bu çalışmayı sahiplenen iki kursiyerim ise Ercan Yücel ve Sedat Aktan. Ben de öğretmenleri olarak elimden gelen katkıyı sağlıyorum. Ben kursiyerim olan anneme de bu konuda çok teşekkür ediyorum. Çünkü o da bu çalışmada bize büyük bir destek veriyor. Güzel bir ekip çalışması oldu. Devamı da gelecek.”