Ana Sayfa Gündem 18 Temmuz 2017 1473 Görüntüleme

OKUL ÖNCESİ  EĞİTİM PROJESİNİN VİYANA GEZİSİ SONA ERDİ

Haber: Hicran SÜNGÜ

2016-1-TR01-KA101-025130 numaralı “Okul Öncesi Eğitimde Orff Schulwerk Yaklaşımı” konulu proje İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat’ın koordinasyonu ve gözetiminde 02-15 Temmuz 2017 tarihleri arasında Avusturya’nın Viyana şehrinde gerçekleştirilerek ve tamamlandı.

Tamamlanan proje eğitim gezisi ile ilgili olarak görüştüğümüz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat şunları aktardı;

“Proje kapsamında ilçemiz uhdesinde bulunan 2 anaokulu ve 5 ilkokulumuzda görevli 22 öğretmenimiz (okul öncesi, müzik, çocuk gelişimi, sınıf öğretmenliği branşlarında) 2 hafta boyunca Avusturya Viyana’da bulunan eğitim merkezi ABZ Aneli e.U.’da Orff Schulwerk yaklaşımı üzerine eğitime katılarak sertifikalarını aldılar. Eğitim merkezi müdürü Elisabeth Partl’ın açılışını yaptığı iki haftalık kurs, alanlarında oldukça tecrübeli iki eğitmen Birgit Oberwaldner ve Sigrid Maria Liesz tarafından düzenlendi.

Katılımcı öğretmenlerimizin sosyal kültürel gelişimlerine katkı sağlanmak adına, projemizin birinci haftasının sonunda Çekya’nın başkenti Prag’a gezi düzenledik. Oldukça verimli geçen projemizin ikinci haftasının da tamamlanmasının ardından, katılımcılarımız 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü Saat 14:20 uçağıyla Viyana’dan yurda dönüş yaptık.

Projemizin yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında, katılımcı öğretmenlerimizle projemizin nihai hedeflerinde tanımlanan okullara yaygınlaştırma ziyaretleri planlanmaktadır. Projemizin görünürlüğünün artırılması için de proje süresince gerçekleştirilen faaliyetleri resmeden ve özet bilgiler içeren broşürler de hazırlanarak ortak okullar ile yaygınlaştırma kapsamında ziyaret edilen okullara dağıtılacak. Ayrıca proje çıktısı olarak katılımcılarımız tarafından 2017-2018 öğretim yılında anasınıflarımızda pilot olarak denenmek üzere Orff Schulwerk Yaklaşımı müfredatı geliştirilmektedir.”

 

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com