Ana Sayfa Gündem 9 Mayıs 2023 356 Görüntüleme

Damak çatlatan kurabiyeleri yapmayı öğrendiler

Kırklareli Bilal Yapıcı Özel Eğitim Meslek Okulunda eğitim gören özel gereksinimli  öğrenciler, Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından organize edilen “Damak Çatlatan Kurabiyeler” başlıklı atölye etkinliğinde uygulamalı olarak kurabiye yapmayı öğrendiler. Özel eğitim farkındalığı oluşturmanın amaçlandığı atölye etkinliğinde öğrenciler kurabiye hamuru hazırlamanın detaylarını keşfederek, çeşitli şekiller ile tuzlu ve tatlı kurabiyeler yaptılar. Üniversite ortamında sosyalleşme imkanı elde eden öğrenciler, eğlenceli, güzel ve keyifli bir gün geçirdiler.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında TR21/22/SOGEP-KLÜ-0001 No’lu projeyle Üniversitemize kazandırılan Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağında 5 Nisan 2023 Cuma günü düzenlenen etkinlikte özel gereksinimli öğrencilere kurabiye yapma eğitimini Turizm Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KESİCİ, Öğr. Gör. Raşit BAKAN ve Arş. Gör. Ferda Yeliz ÇUBUK verdi.

Etkinliğe Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Aka, Genel Sekreter Ahmet Şimşek ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Han Ergüven de katılım gösterdi. Öğrencilerle yakından ilgilenerek, kurabiyelerin tadına bakan Rektör Şengörür, özel gereksinimli öğrencilerin bireysel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi noktasında Kırklareli Üniversitesi olarak her türlü desteği sunmaya devam edeceklerini dile getirdi. (Haber Merkezi)

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com