Ana Sayfa Gündem 9 Mayıs 2023 480 Görüntüleme

‘’Yağlık ayçiçeğinin ekim alanları devlet destekleri ile de giderek artmaktadır’’

Kofçaz İlçesinde Trakyanın Günebakan Penceresi Projesi Kapsamında Ayçiçeği Tohumları Dağıtıldı. Kofçaz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü; ‘’Ayçiçeği (Helianthus annuus L.), dünyada önemli yağ bitkilerinden biri olup Türkiye’de de en fazla ekim alanına ve üretim miktarına sahip yağlı tohum bitkisidir. Ülkemizde bitkisel yağ ihtiyacının yaklaşık %50’ si ayçiçeğinden elde edilmektedir. Ayçiçeği, tohum içeriğindeki yüksek yağ miktarı (%22-50) nedeniyle bitkisel ham yağ üretimi bakımından önemli bir yağ bitkisidir. Ayçiçeği yağı besin değeri yüksek olan yağlardan biridir. Dünyada bitkisel ham yağ üretiminin %9,52’ si ayçiçeğinden karşılanmakta iken Türkiye’ de bu oran %46 dır. İnsan gereksinimlerinin karşılanmasında ihtiyaç duyulan önemli enerji kaynaklarından biri de bitkisel yağlardır. Ülkemizde son yıllarda ağırlıklı olarak Trakya bölgesinde tarımı yapılan yağlık ayçiçeğinin ekim alanları devlet destekleri ile de giderek artmaktadır.

Bu kapsamda Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’ nün Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında gerçekleştirilecek “Trakya’ nın Günebakan Penceresi” projesi kapsamında Kofçaz ilçesinde hak sahibi üreticilere 1500 kg yerli ve milli TR2242CL hibrit ayçiçeği tohumları dağıtılmış olup teknik personellerimiz aracılığıyla üreticilere gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır’’ dedi.

Haber: Şener Kara

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com