Ana Sayfa Gündem 10 Ekim 2017 1424 Görüntüleme

Hamidiye Mahallesi’nin geleneksel aşure etkinliği için kolları sıvadılar

Haber:Hicran SÜNGÜ

Babaeski Hamidiye Mahallesi kadınları artık geleneksel hale gelen ve bu yıl 11.’si düzenlenecek olan  Aşure etkinliği için imece usulü çalışmalarına başladı.

12 Ekim Perşembe günü Mahalle Muhtarlığı önünde gerçekleştirilecek olan aşure  etkinliği için mahalle kadınları bir araya gelerek hazırlıklarına başladı. Hamidiye Mahallesi Muhtarı İbrahim Demir her yıl yapılan bu etkinlik üzerine şunları söyledi; ‘’Bu yıl geleneksel hale getirdiğimiz aşure günümüz 11.sini idrak edeceğiz. Gördüğünüz gibi mahallemizdeki bütün bayanlar temizlenmesine yardımcı oluyorlar. Bugün hazırlığına başladık. 12 Ekim Perşembe günü saat 13:00’da tüm halkımızı Hamidiye Mahallesi’ne aşure yemeye davet ediyoruz. Muhtarlığın önünde olacağız. Sizlere de çok teşekkür ediyoruz.’’

Mahalle kadınları adına konuşan Remziye Kirezcik ise‘’ Mahallemizin aşure yapımında biz de katkıda bulunmak istedik ve geldik. Aşurelik malzemelerimizi temizliyoruz. Akşamdan buğdayımızı kaynatıyoruz. İyice kaynatmak gerekiyor. Nohudu ayrı haşlıyoruz pişme kıvamına gelene kadar, fasulyeyi ayrı. İncir, üzüm, kayısı bunları da ufak ufak doğruyoruz.  Kaynayan buğdayın içine bunları da ilave ediyoruz.Ve kıvama gelince de servise hazır oluyor.Bu geleneği de Hamidiye Mahallesinde devam ettirmek istiyoruz. İnşallah uzun yıllar muhtarımızın sayesinde, biz komşular sayesinde güzel bir aşure etkinliği de olacak. 12 Ekim  Perşembe günü saat 13:00’da olacak. Bütün Hamidiye Mahallesi’ni eşi dostu bekliyoruz. Bu kadar emek veriyoruz. Onları da yanımızda görmek istiyoruz. Sizlere de ayrıca teşekkür ediyoruz bizim bu faaliyetimize yardımcı olduğunuz için.sözlerini dile getirdi.

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com