Ana Sayfa Gündem 18 Mayıs 2023 648 Görüntüleme

‘’Sanata, tarihe ve kültüre kıymet verenlere esenlikler diliyorum’’

Kırklareli Valisi Birol Ekici Müzeler Haftası Mesajı yayınladı. Mesajda; ‘’Ülkemizde de 1982 yılından itibaren 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlamakta olduğumuz Müzeler Haftası, kültür mirasımızın korunması ve müzeciliğin tanıtılması açısından önemli bir fırsat niteliği taşımaktadır.

Uygarlık tarihine ışık tutarak, medeniyetler hakkında bilgi edinmemizi sağlayan müzelerimiz, kültür ve sanat birikimlerini günümüze taşımaktadırlar.

Tarihi bilgilerin ortaya çıkarılıp, geçmişin doğru yorumlanmasına vesile olan müzelerimiz, aynı zamanda farklı toplumların ve kültürlerin birbirlerini tanımalarını, bireylerde tarih ve kültür bilincinin oluşmasını sağlar. Toplumsal eğitim veren kültür merkezleri konumuna sahip müzeler; toplama, belgeleme, korumanın yanı sıra sergileme işleviyle de kültürel ve bilimsel öneme sahip kuruluşlardır.

Bu anlamda Müzeler uygarlığın hafızası, geçmişe ve emeğe saygının odağı, yarınlara ışık tutan bir zaman tünelidir. Tarihin en eski dönemlerinden günümüze kadar kültürel, sanatsal ve teknik alanlarda oluşan eserleri tasnif ederek insanlara sunan mekânlardır. Müzeler yalnız geçmişteki kültür varlıklarının sergilendiği yerler değil, aynı zamanda Etnografya, fen, doğa ve folklor müzeleri yakın geçmişin sanat ve zekâ ürünlerinin de ortaya konduğu yerlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Müzeler Haftası’nın, tüm vatandaşlarımızın, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkma bilincinin gelişimine katkı sunmasını umut ediyor, tarih ve kültür mirasımızın korunması konusunda önemli görevler üstlenen akademisyenlerimiz ve müze çalışanlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Müzeler Haftası’nı kutluyor, sanata, tarihe ve kültüre kıymet verenlere esenlikler diliyorum’’ dedi. (Haber Merkezi)

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com