Ana Sayfa Gündem 6 Kasım 2017 1302 Görüntüleme

KIZILAY’I ÇİZDİLER

29 Ekim- 4 Kasım Kızılay Haftası sebebiyle Babaeski’de öğrenciler arasında resim yarışması düzenlendi.

Haber; Hicran SÜNGÜ

Babaeski Kızılay Şube Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

4 Kasım Cumartesi günü Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen etkinliğe; Kızılay Şube Başkanı Necip Fıçıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat, Edirne Kızılay Kan Merkezi Bağışçı Kazanım Personeli Şennur Evci, Bulgaristan Türkleri Derneği Başkanı Fatma Özcan ve üyeler, öğretmenler, öğrenciler v e aileleri katıldı.

Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin resimleri Hükümet Konağı önünde açılan sergiyle gösterildi. Kızılay Şube Başkanı Necip Fıçıcı sergiye gelen öğrenci, veli ve vatandaşlara teşekkürlerini sunup konuşmasında şu sözlere yer verdi.’’ Kızılay her nerede olursa olsun insanların acılarını dindirmeye çalışır. Yardıma muhtaç olan insanların yiyecek, giyecek sağlık hizmetlerini yerine getirmek için çalışır. Düşündük ki Kızılay Haftası nedeniyle çocuklarımızın gözünde Kızılay nasıl görünüyor acaba, nasıl tanıtabiliriz, Kızılay bilincini nasıl oluşturabiliriz. Sağolsun müdüre hanım bir resim yarışması yapalım dedi. Bakalım çocuklar Kızılay’ı nasıl hayal ediyor, hep beraber onu görelim dedik. Katılan bütün öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Hepsinin resimleri çok güzeldi. Çünkü onlar kendi resimlerine inanıyorlar. Bizde onlara inanıyoruz. Arkadaşlarımız, çizgileriyle, renkleriyle Kızılay anlattılar. Bizde burada sergiliyoruz zaten sizde göreceksiniz.  Onlara Kızılay Şubesi olarak daha iyi resim yapmaları için ufak birer hediye sunmak istiyoruz. Onu da biraz sonra gerçekleştireceğiz. Katıldığınız için teşekkür ediyorum.Hepsini kutluyor ve tebrik ediyorum. Sağolsunlar, var olsunlar.’’

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat yarışmada dereceye giren öğrencileri tek tek tebrik edip hediyelerini takdim etti. Kızılay’ın önemini belirten Kadriye Tokat; ‘’ İnsan en zor gününde yanında ola hiçbir zaman unutmaz. Allah bu millete zor günler yaşatmasın ama en zor günlerimizde, depremde, afet ve savaşta biz yanımızda Kızılay’ı buluyoruz. Bu vesileyle Kızılay bizim ülkemizde çok önemli bir kurum. Onun her daim ihtiyacımız olduğunda yanımızda olduğunu biliyoruz. Babaeski’de Kızılay başkanımızla sürekli irtibat halindeyiz, sürekli haberleşiyoruz, birlikte işler yapmak istiyoruz. Özellikle eğitim açısından baktığımızda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın Kızılay konusunda bilinçlenmesi bizim için çok önemli. Çünkü bizden sonra bu bayrağı onlar alacak. Onlar devam ettirecek. Bu sebeple ilkokul, ortaokul ve liselerimizde çocuklarımızın gözünde, kaleminde Kızılay nedir ve nasıldır bunu görmek istedik başkanımızla birlikte. Ve açtığımız yarışmada dereceye giren öğrencilerimizle bugün buradayız. Birçok okulumuzdan, birçok öğrencimiz katıldı. Gerçekten hepsine katılımlarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu resimlerin seçilmesinde emeği geçen öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Kızılay’ın önemi, varlığı, varlılığının devamlılığı önemi konusunda bizleri buluşturdular. Kızılay etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen bugün ki kampanyada velilerimize ulaştık. İlkokul, ortaokul ve liselerdeki velilerimize Kızılay tarafından verilen davetiyelerle onlara bugün burada yapılacak olan etkinlikte kan bağışı yapmaları  konusunda bilgilendirme yaptık. İnşallah bugünün güzel bir şekilde herkesin kan vermesiyle sonuçlanmasını diliyorum. Bu güzel haftanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese, başta Kızılay başkanı ve ekibine teşekkür ediyor, öğrencilerimi gözlerinden öpüyorum.’’ Dedi.

Resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ise şu şekilde;

Liseler arasında Babaeski Şehit Ersan Yenici Anadolu Lisesi’nden Emir Yılmaz üçüncü, Emit Batın Yılmaz ikinci, Gaye Uzun ise birinci oldu.

İlkokullar arasında  ise Cumhuriyet İlkokulundan İlknur Öztürk üçüncü, Esra Naz Ceylan ikinci, Mimar Sinan İlkokulundan Zeynep Buğdaycı ise birinci oldu.

 

 

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com