Ana Sayfa Gündem 9 Haziran 2023 492 Görüntüleme

“Gölgeni Arkanda Bırak”

2023 yılı ÇOGEP (Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı) kapsamında hazırlanan “Gölgeni Arkanda Bırak” isimli projede 12 çocuğa bilgisayarsız robotik ve kodlama kurs verildi.

Yapılan basın açıklamasında; ‘’Kırklareli Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Şube Müdürlüğünce;

2023 yılı ÇOGEP (Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı) kapsamında hazırlanan “Gölgeni Arkanda Bırak” isimli proje ile İlimiz dahilinde ikamet eden yoksul, Taşımalı sistem ile eğitim gören, parçalanmış ailelerin çocukları, devlet koruması altında bulunan ve dezavantajlı olan çocuk ve gençler arasından seçilen 12-14 yaş aralığında bulunan 12 çocuğa yönelik olarak araştırma ve öğrenme becerisi kazandırıp hayal güçlerini kullanarak yeni keşifler yapmalarına ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 72 saat Bilgisayarsız Temel Robotik ve Kodlama Kursu düzenlenmiş,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Toki Ahmet Cevdet Paşa Ortaokulunda bulunan kodlama sınıfı eğitim için tahsis edilerek sorumlu eğitici görevlendirilmiştir. Eğitim sonunda kursu bitiren kursiyerler kodlama eğitimi ile elektronik materyalleri tanıma şansı bularak proje tasarlamanın ve robot yapımının ilk aşamasını öğrenmişlerdir’’ denildi. (Haber Merkezi)

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com