Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset 19 Haziran 2023 789 Görüntüleme

TAMAMEN PAS MI GEÇİLDİ? UYGUN ZAMAN VE ZEMİN Mİ ARANIYOR?

Babaeski Ticaret Borsası yakınlarında yapımı planlanan ve hatta belediye meclisinden onay bile alan ve gelen tepkiler üzerine yatırımını geri çeken gübre ve enerji tesisinde son durum ne;

TAMAMEN PAS MI GEÇİLDİ?

UYGUN ZAMAN VE ZEMİN Mİ ARANIYOR?

  • Doğal hayvan dışkılarından gübre ve enerji üretimi konulu bir tesisin yapımı için belediyeden izinler alınmıştı. Zortul Medya Yayın Grubu’nun da eleştirileri manşetlerine taşıması sonrasında, izinler iptal edilerek, sessizliğe bürünülmüştü.  Vatandaş; ”O tesisin geleceği ne oldu? Uygun zaman ve zemin mi aranıyor?” diye sormaya başladı.

Halkın ve sivil toplum kuruluşlarının konuyu öğrenmeleri ve dahil olmaları ile birlikte, Babaeski ilçesinde bir panik havası yaşandı. İl genel meclisi üyeleri ile çevre oluşumlarının eleştirileri ve bu eleştirileri Zortul Medya Yayın Grubu ‘ nun manşetlerine taşıması ile birlikte de, belediye yönetimi zor durumda kalmıştı.

O YATIRIMA NE OLDU?!

Tam da; Kumrular köyü yakınlarında kurulu bulunan ve çevre kirliliğine sebep olduğu öne sürülen bir fabrika ile ilgili eleştiriler gündemdeyken, benzer bir tesisin, üstelik te kent merkezine birkaç yüz metre kadar yakında kuruluyor olmasının duyulması, büyük endişe ve tepkiye sebep olmuştu.

BELEDİYE İZİNLERİNİ İPTAL ETTİ AMA ARAZİYE SANAYİ ARSASI İZNİ VERİLDİ

Haber merkezimizi arayarak; “O yatırımın geleceği ne oldu? Uygun zaman ve zemin mi aranıyor? Sessiz sedasız aradan çıkarılarak, hayata mı geçirilecek?” şeklindeki endişelerini dile getiren vatandaşlar, “belediye yetkililerinden cevap bekliyoruz. Orası halen mayın tarlası gibi! Her an uygun bir kılıf ile yeniden yatırıma başlanabilir. Sessizlik hayra alamet değil” diyorlar.

NORMAL ARAZİ SANAYİ BÖLGESİNE SOKULARAK, DEĞERİ Mİ KATLANDI?!

Haber merkezimizi arayan bazı vatandaşların ise “Orası satın alındığında basit bir arazi idi. Sanayi kuruluşu yapılmak üzere, sanayi imarlı hale getirildi. Dalıyısı ile hem ileride uygun bir zamanda uyutulan tesis projesi yeniden hayata geçirilebilir. Hem de, statü değişikli ile de değeri kat ve kat katlandı. Her durumda da, yatırımcılarına para kazandırdı. Bir oldu bittiye getirilmemizden endişe ediyoruz. Belediye seçimleri öncesinde de, belediye başkan ve meclisinin, bu tesis ile ilgili hangi kararları aldıkları ve şu an ki durumunun ne olduğunu halkımıza açık ve net bir şekilde anlatmalarını bekliyoruz. Bu konudaki hatlar netleşmedikçe de, mevcut yönetime ve onun devamını oy filan yok!” diyorlar.

ZORTUL MEDYA YAYIN GRUBU olarak da, gelişmeleri takip ederek, okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz. (Haber Merkezi)

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com