Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset 20 Haziran 2023 717 Görüntüleme

KOLTUK DEĞİŞTİ SIRA BAŞKANDA!

·        “3 dönemden beridir Babaeski Belediye Başkanlığı görevini sürdüren ve önümüzdeki yerel seçimlerde bir daha aday olmayacağını açıklayan Belediye Başkanı Abdullah Hacı’nın, eskiyen makam koltuğunun yenilendiği” yönündeki duyumlar, vatandaş arasında “Başkanın koltuğu yenilendi, sıra başkanda” şeklinde espri konusu oldu

 Şenol Goncagül

Babaeski

 Bilindiği üzere; “3 dönem için Babaeski Belediye Başkanlığı görevine talip olarak, seçimi 3 kez kazanan” Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, 3. Kez seçilmesinin hemen ardından yaptığı bir açıklama ile “Artık belediye defterini kapattım. Bundan sonraki kulvarım milletvekili adaylığı” ifadelerini kullanmıştı.

 3 DÖNEM DEN FAZLASI MANTIKLI VE FAYDALI DEĞİL DEMİŞTİ

 Kendisi ile daha önceden yaptığımız sohbetlerde de “Bir belediye başkanı en çok 3 dönem görev yapmalı. Bundan fazlası ne kendisine, ne de partisine yarar sağlamaz. Bu uzun süre zarfında, insanları zorunlu olarak kırıp, incitebilirsiniz. Küçük yerlerde, çeşitli işleri için belediyeye gelen vatandaşlar, işleri olmadığında belediye başkanına darılırlar. Seçimle iş başına gelen belediye başkanları için, bu da zamanla risk haline gelir. Görev süreniz uzadıkça, bu kırgınlıklar çoğalır. Şevkiniz azalır. 1 dönem, planlamalarınızı yapmak için önemlidir. 2. Dönem, işleri yapar ve sistemi oturtursunuz. 3. Dönemde ise ustalık döneminiz olur. Dediğim gibi de, 3 dönemden fazlasını önermiyorum” demişti.

KOLTUĞU YENİLENDİ, SIRA BAŞKANDA

 Önceki gün, ilçe merkezinde yaptığımız sohbetler esnasında duyduğumuz bir espri ise bir hayli gülümsemelere yol açmıştı! Bir esnafın “Belediyeye gittiğimde, başkanın odasında bir telaş olduğunu fark ettim! Başkan izindeydi ve yerine de vekili bakıyordu. Gördüm kü; eskiyen makam koltuğu yenileniyor. Başkanın göreve geldiği günden beridir kullandığı ve eskiyen koltuğu, yeni başkana hazırlık olarak değiştiriliyordu” şeklindeki ifadelerine, bir diğer esnaf da, espri ile karşılık verince, çevrede büyük bir tebessüm oluştu; “Desenize; başkan da, koltuğu da artık eskidi. Değişim, daha çok yıpranan koltuğu ile başlamış ve sahibi ile de devam edecek…”

 ABDULLAH HACI SONRASI CHP ADAYI KİM OLACAK?!

 Son günlerde Babaeski ‘ de siyaset kulislerinde en çok konuşulan ve tartışılan konuların başında ise “Belediye defterini kapayan Abdullah Hacı ‘ nın yerine, CHP ‘ nin yeni adayının kim olacağı sorusu oluyor. Önseçim isteği yoğun şekilde öne çıkarken, çok sayıdaki isim de, aday adayı olarak lanse ediliyor veya bizzat şimdiden sahada boy gösteriyor.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Plajlar A kalite

Plajlar A kalite

Tema Tasarım | Osgaka.com