Ana Sayfa Gündem 23 Haziran 2023 549 Görüntüleme

 ‘’Çamerya katliamı üzerinden 79 yıl geçmesine rağmen unutulmadı’’

ÇAMERYA KATLİAMI ANMA PANELİ DÜZENLENDİ

Çamerya katliamı üzerinden 79 yıl geçmesine rağmen unutulmadı. Çamerya katliamının 79. Yıl dönümünde Balkan Türkleri Federasyonu tarafından Çamerya Katliamını Anma Paneli düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Araştırmacı yazar Cevat Sedes katıldı.

Panel ile ilgili olarak açıklama yapan Babaeski Balkan Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Gülsüm Kaynaklar; “Balkan Türkleri Federasyonun düzenlemiş olduğu Çamerya Katliamı Anma Panelinde Başkan Erhan Pekkan, Büyükkarıştıran Belediye Başkan Vekili Naci KAYMAZ, Rumeli Balkan Türkleri Konfederasyonu Yöneticileri Naci KIRAL, Erol ULU, Zürfeddin HACIOĞLU, Araştırmacı yazar Cevat Sedes ve tüm Balkan Dernek Yöneticileri ile birlikteydik.

Tarihin her safhasında Türklere ve müslümanlara yaptığı soykırımlarla adından söz ettiren Yunan; Navarin’de, Tripoliçe’de, en sonunda Çamerya’da binlerce masum insanı katletmiştir. 1944-1945 yıllarında yunan şovenistlerin Çameryada yapmış oldukları katliam insanlara karşı değil, insanlığa karşıdır.

Babaeski Balkan Türkleri Dayanışma Dernek yönetimi olarak katıldığımız etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız…” dedi.

İstiklal Marşı okunması ve Saygı Duruşunda bulunulmasının ardından başlayan Panelin açış konuşmasının Edirne Balkan Türkleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan PEKKAN gerçekleştirdi.

Pekkan; “Nasıl duymazlar nasıl, çocuk çığlıklarını!
Ölüler kadar sağır duran kalabalıklar.
Dalgalar bulamazken derya sığlıklarını;
Toplasan tam olmuyor dağınık ondalıklar.

Dini zulmüne sebep gösteren kitapsızlar,
İnancın vicdandaki saflığından beslenir.
Geceyi cehenneme çeviren insafsızlar,
Gündüz sahte yüzlerle ölenlere seslenir.

Her sorti, uykusunda yerle bir eder barkı,
Evladının üstüne kapanmış bir annenin
Çığlığıyla büyüyor yüreğindeki korku;
Söyle be zulüm gözlü, var mı haklı nedenin.

Bilmeli ki dağların dorukları kir tutmaz.
Ölümle de silinmez ihanetin karası,
Bağrı güneş yanığı insanları korkutmaz,
Hainin namlusundan çıkan kurşun yarası!

Tarihin her safhasında Türklere ve müslümanlara yaptığı soykırımlarla adından söz ettiren Yunan; Navarin’de, Tripoliçe’de, en sonunda Çamerya’da binlerce masum insanı katletmiştir. Bugün burada toplanmamızın sebebi Yunan şovenistlerin 1944 yılı 27 Haziran günü Arnavutlara karşı başlattıkları soykırımı unutmadığımızı ve var olduğumuz unutmayacağımızı göstermek içindir. 1944-1945 yıllarında yapılan katliam insanlara karşı değil, insanlığa karşıdır.” Dedi.

Pekkan’ın konuşmasının ardından Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Yurt Dışı faaliyetler Komisyonu Başkanı Zürfeddin HACIOĞLU bir konuşma gerçekleştirdi.

Son olarak Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Kültür faaliyetlerinden sorumlu Yönetim kurulu üyesi Naci KIRAL bir konuşma yaptı.

Konuşmaların arından Çamerya Katliamı ile ilgili katılımcılara kısa bir bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmenin ardından Tarih öğretmeni, araştırmacı Cevat SEDES panelde katılımcılara hitap etti.

Panele, Belediye Başkan Vekili Naci KAYMAZ, Rumeli Balkan Türkleri Konfederasyonu Yöneticileri Naci KIRAL, Erol ULU Zürfeddin HACIOĞLU, Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Erhan PEKKAN, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Haber Merkezi

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com