Ana Sayfa Bölge, Ekonomi, Gündem 24 Haziran 2023 653 Görüntüleme

KIRKLARELİ KURBAN BAYRAMINA HAZIR

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Kırklareli’nin Kurban Bayramına hazır olduğunu ifade etti.

Aksoy; ‘’2023 yılında Kurban Bayramı için, il genelinde kesim yerlerimiz hazır. İl ve ilçe Müdürlüğümüzde görevli veteriner hekim, veteriner sağlık teknisyeni ve tekniker arkadaşlarımız, ilimizde bulunan 97 adet geçici kurban kesim yeri ve 6 adet geçici kurban satış yerinde Kurban Bayramı süresince görevlidir. 

Görevli personelimizce; kurbanlıkların koruyucu aşılamaları, belge ve sağlık kontrolleri ile kesim yerlerinde kesilen hayvanlara ait karkasların sağlık kontrolleri yapılacaktır.

Kurban olarak kesilecek olan hayvanların; sağlıklı, besili, gerekli evrakları bulunan (pasaport, veteriner sağlık raporu, nakil belgesi gibi) koruyucu aşıları yapılmış ve hayvan kayıt sistemine kayıtlı olanlardan seçilmesi önemlidir. Gebe ve damızlık değeri yüksek dişi hayvanların kurbanlık olarak kesilmesi doğru değildir. Kurban olarak kesilmesi uygun olan hayvanlardan öncelikle erkek olanların tercih edilmesi gerekmektedir. 

Kesilen kurbanlıkların kulak küpeleri ve hayvan pasaportları, en yakın İl/ilçe müdürlüklerine veya kesim yerlerindeki görevli personelimize teslim edilmelidir. Hayvan kayıt sistemimize kayıtlı hayvanların, tür, ırk, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerinin küpe numarasından sorgulanabilmesi mümkündür. 

Tarım ve Orman Bakanlığımızca dijital olarak hazırlanmış olan, TARIM CEBİMDE mobil uygulamasını cep telefonuna indiren vatandaşlarımız, aldıkları kurbanlıklarla ilgili bilgileri buradan sorgulayabilirler. 

KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN… 

Allah kestiğimiz kurbanları kabul etsin’’ dedi.

(Haber Merkezi)

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com