Ana Sayfa Sağlık 29 Haziran 2023 1230 Görüntüleme

Kırklareli’nde iyi ve kötü huylu tümörlerden kaynaklı ölümlerin oranı %16,3 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Ölüm ve Ölüm Nedeni İstatistiklerinden yararlanarak “Kırklareli İli Ölüm ve Ölüm Nedeni İstatistikleri, 2022” konusunda bir basın bülteni hazırladı.

İyi ve kötü huylu tümörlerden ölenler illere göre incelendiğinde, 2022 yılında iyi ve kötü huylu tümörlerden kaynaklı ölüm oranının en yüksek olduğu il %21,8 ile Ağrı oldu. Bu ili %18,8 ile Kars, %18,6 ile Iğdır ve Erzurum, %18,5 ile Bayburt ve Ankara izledi. İyi ve kötü huylu tümörlerden kaynaklı ölüm oranının en düşük olduğu il ise %8,5 ile Siirt oldu. Bu ili %10,0 ile Kilis ve Gaziantep, %10,1 ile Şanlıurfa, %10,6 ile Hatay izledi. Kırklareli ilinde ise iyi ve kötü huylu tümörlerden kaynaklı ölümlerin oranı %16,3 oldu. (Haber Merkezi)

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com