Ana Sayfa Gündem 22 Mart 2018 1224 Görüntüleme

İlahi Rahmet Gecesi Regaib Kandili

Babaeski İlçe Müftüsü Mehmet Şimşekoğlu üç ayların başlaması ve Regaib Kandili nedeniyle bir mesaj

yayınladı.

Haber: Hicran SÜNGÜ

Müftü Şimşekoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Değerli Kardeşlerim! 19 Mart Pazartesi günü üç aylara girmiş bulunuyoruz. Üç ayların ilki olan recep ayının ilk Perşembeyi cumaya bağlayan gecesi ( Bugün ) Regaib Kandilidir. Bütün vatandaşlarımızın üç aylarını ve Regaib Kandillerini tebrik ediyorum.

Bu yıl üç aylara Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıldönümünde girdik. Ve bu günümüzde Yüce Allah bize Afrin’in fethini nasip etti. Hamd olsun. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi bir kere daha rahmet, minnet ve hürmetle anarken kahraman ordumuza şükranlarımızı sunuyoruz.

Regaib Gecesi üç aylar içinde bulunan dört kandilin ilkidir. Regaib Gecesi, ilahi rahmeti, ihsanı, ikramı bol olan bir gecedir. Duaların, tövbe ve istiğfarların kabul edildiği müstesna bir zaman dilimidir.

Sevgili Peygamber Efendimiz üç aylara girdiğinde ibadetini daha fazla artırır ve şöyle dua ederdi: “ Allah’ım recep ve şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazana ulaştır”

Başka bir hadisinde ise şu müjdeyi vermektedir. “ Şu beş gecede yapılan dua kabul edilir, geri çevrilmez.

-Regaib Gecesi

-Şaban’ın 15.gecesi ( Beraat Kandili Gecesi )

-Cuma geceleri

-Ramazan Bayramı geceleri ve

-Kurban Bayramı geceleri ”

Bu gece hem cuma gecesi, hem Regaib Gecesidir. İki güzelliği bir arada yaşayacağız inşallah.

Arınmak, kendimizi manen yenilemek ve manevi bağlarımızı güçlendirmek için Yüce Allah’ın bir ikramı olan bu gün ve geceleri fırsat olarak görmemiz gerekir.

Manevi bağlarımız derken Allah ile olan bağımız, Peygamber Efendimiz ile olan bağımız, Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim ile olan bağımız, aile bireylerimiz, dost ve akrabalarımız ile olan bağımız, tarihimiz ve kültürümüz ile olan bağımızı kastediyorum.

Özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin milli ve manevi bağları ne durumda? Yaş ortalaması 17 olan253 bin şehit verdiğimiz Çanakkale’nin yıl dönümünde, evlatlarımız vatan için can veren aziz şehitlerimize bir Fatiha olsun okuyamıyorsa biraz durup düşünmemiz gerekmez mi?

Üç ayların ve Regaib Kandilinin milletimiz ve bütün din kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını dilerken siz değerli kardeşlerimizi camilerimizde okunacak olan Mevlid-i Şerif ve dua programlarına katılmaya davet ediyorum.”

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Vali Ekici’den OSB ziyareti

Vali Ekici’den OSB ziyareti

Tema Tasarım | Osgaka.com