Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset 10 Temmuz 2023 444 Görüntüleme

“OTEL PROJESİ YANLIŞ BİR PROJE İDİ”

Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp’in düzenlediği “ 52 aylık bilgilendirme” toplantısından öne çıkan detaylar;

“OTEL PROJESİ YANLIŞ BİR PROJE İDİ”

“MADEM Kİ SATTINIZ, ALDIĞINIZ PARALAR NEREDE?!”

·        Vize Belediyesi olarak yapılan ve bir bölümünde de kredi kullanılan otel projesinin, kente ve konsepte uygun olmayan bir proje olduğunu ve “yanlış olarak hayata geçirildiğini dile getiren Belediye Başkanı Ercan Özalp; ayrıca otelin satışa çıkarılacağını söyledi. Özalp”O zaman kredi faizleri çok düşüktü. Keşke kredileri başka bir iş için harcasalardı” dedi.

Şenol Goncagül

Vize

Her sene geleneksel hale getirdiği halkı ile buluşarak, yapılan hizmet ve projeleri anlatan ve ayrıca sorulan sorulara cevaplar veren ve bu konuda önemli bir ÖRNEK olarak gösterilen Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp, bu sene de geleneği bozmadı. Toplantıya katılım oldukça yoğun oldu. Toplantıda gündeme gelen bazı konular ise halen ilçe gündeminde yer almaya devam ediyor.

“OTEL PROJESİ YANLIŞ İDİ”

Özalp: “Otelin yapıldığı alan 5825 m2. Burası turizm alanı. Otelin yapıldığı alana başka bir konutun yapılması mümkün değil. Çünkü, otel inşaatı, bu alanı tamamen doldurmuş. Geriye kalan 7370 m2 bir yer var. Buraya da inşaat yapabilme oranı yüzde 30.7370 m2 nin yüzde 30 luk oranı da,2210 m2. Yapıyor. 3 katlı burası. Yandaki binaların kat yüksekliği 3 kat, buranın da aynı. Siz, taban alanından buraya ev yapıyorum d eseniz, 22 tane çıkar.50 m2 taban alanı deseniz, 11 tane çıkar. Satışa çıktı ve alıcı da çıktı diyelim. Çıkmayabilir de. 2017 de burası satışa çıkmış ama kimse almamış .Artı, bu 13.570 m2 yerde, 500 m2 de parka terk var. Taban alanına göre ev yapabilirler ama belki de alan firma bir şey de yapmaz. Otelin altının doldurulması ve bir sürü çalışma yapılması da lazım.

İHALE KANUNA GÖRE YAPILIYOR

Diyelim ki; ihaleye 5 firma girdi. Kapalı zarf usülü olarak teklif veriliyor. İki zarf veriliyor. Bunlardan ilkinde, şartnameye uygunluk evraklarına bakılıyor. İkinci zarfta ise teklif var. Diyelim ki; 5 firmadan biri 50, biri 51, biri 52, biri 53 ve biri de 54 milyon teklif verdiler. Bu 5 firmadan yeniden teklif alıyoruz. En yüksek verene satışı yapıyoruz. Yani, her şey ihale kanununa göre yapılıyor. Bunun ihale ilanı da, Vize de yerel gazetede değil, resmi gazetede yapılıyor. Yani, mümkün olabildiğince geniş bir kesime yayılıyor. Hani orada burada “İhalenin kime verileceği belli!” türünden yapılan dedikodu ve söylentilerin de aslı yok. Sorusu olan gelip burada sorsun ve cevabını da alsın.

PROJE YANLIŞ İDİ

15 sene önce karar verilen bu proje için, bakın ben nasıl satışına dair toplantı düzenliyorsam, o zaman bu kararı alanların da sizlerin karşısına çıkarak, görüşlerinizi almalarını isterdim. İlk talep edilen kredi 500 bin tl ve 5 yıllığına idi. Bildiğim kadarı ile de toplamda 4 tane kredi alındı. Ben o dönemde belediye başkan adayı idi. Kazanmam durumunda, bu konuda farklı şeyler yapacağımı söylemiştim. Ama, seçimi kazanamadım. Sonraki dönemde de, yine kredi konusu oldu ve alındı. Ben kredi alınmasına karşı da değilim. Kredi faiz ve şartlar çok uygundu. Keşke, o dönem alınan krediler ile çok daha uygun işler yapılsaydı. Bugüne kadar alınan kredilerin limiti; tam bilmemekle beraber, 6 milyon Tl civarında sanıyorum.

MADEM Kİ SATTINIZ, PARALARI NEREDE?!

2007 yılında toplam 49 tane yerin satışı yapılmış. Bunların, bugün rakamlarla değeri 300 milyon Tl. 18 daire var mesela. Bakın arkamızdaki dairelere. 2.5 milyon Tl tanesi. Belediye yaptı, sattı. Ben bugün yüzde 50 ile müteahhide versem. Burada 9 daire. 12 büro.6 tane iş yeri oluyor. Yalan mı?! Başkanım, sen bu binaları, yüzde 50 ile alır mısın ? (soruyor) Yüzde 55 ile alırım diyor bakın. Belediyenin burada bir tane bürosu var. Belediyeye ait başka da bir yer yok değerli arkadaşlar. 49 arsanın 49. Suna bugün müteahhit 72 daire yaptı. Alan arkadaş ile sorunum yok! Belediyenin malından bahsediyoruz. 30 milyon Tl den söz ediyoruz. Satarsınız. Ama, para nerede? Sattığınız para ile çok daha iyi hizmet ve projeler üretirsiniz. 4 tane düğün salonu yaptım, otogar yaptım dersiniz. Para nerede?!40 arsa değerli arkadaşlar. 5 tanesi de, 1000 m2 nin üzerinde.  Ofisin yeri. Ofisin yerini satmam ben. Türkiye’de 2 tane ofis yeri satıldı. Biri de Vize nin. 985 tane ilçe var. Burayı çiftçime veririm. Emlak bedelini  yüksek gösteririm. Benim çiftçim buğday ekemedi. Neden; rant için. Kimseden korkum yok! Nei çiğ yedim, ne de karnım aırımıyor. Satarsın. Satarsın ama Vize halkına bilgi verirsin. Görüşlerini alırsın. (İzleyenler arasında, belirtilen dönemin belediye meclisi oldukları da bilinen ama o dönemde alınan kararlarla ilgili herhangi bir açıklama yapmadıkları için de vatandaşlar tarafından eleştirilen isimlerin olduğu da, katılanlar tarafından kısık sesle dillendiriliyor!)

ELEKTRİĞİ SUYU OLAN HER YERE DOĞAL GAZ GELECEK

Bir vatandaşın :”Bizim mahallemize doğal gaz gelmeyecek mi? Şeklindeki sorusunu da cevaplayan Başkan Özalp :”Elektriği ve suyu olan her yere doğal gaz mutlaka gelecek.” Dedi.

“PANDEMİ DÖNEMİNDE DİYALİZ HASTAMIZ İÇİN ARAÇ DESTEĞİ ALAMADIK!”

Bir vatandaşın; Diyalize giren ve pandemi döneminde büyük zorluklar yaşayan yakınımızın intikali için sizden araç istedik ama “yok” denilerek, çaresiz bırakıldık” şeklindeki sitemini de cevaplayan Başkan Ercan Özalp :”O zaman çok yoğun ve zor bir dönemdi. Gerçekten de, herkese yetişebilmemiz mümkün değildi. Ayrıca da; belirli şartlardaki hastalara araç vermemiz de bazen sıkıntı olabilir. Bazı hastaların mutlaka uygun araçlarla taşınmaları gerekiyor. Bir kaza veya ölüm meydana gelse, bunun hesabını veremeyiz. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz ama bu tür konular için görevli başka kurum ve kuruluşlar da var. Dikkat etmek lazım” dedi.

“İTFAİYEMİZ GÖREVE HAZIR BEKLİYOR”

Arızalı olan itfaiyemiz onarım görerek, geldi. Yapılan yangın ihbarlarında ortalama 5 dakika içinde de, olay mahalline gidebiliyoruz. Ancak, bundan böyle de, bu aracımızın ağaç budama, bayrak asma gibi işlere koşturulmayacağını buradan bildiriyorum. Bizler de bazı hizmetleri para ödeyerek alıyoruz” dedi.

“EVİNİZİN ÖNÜNE MAMA VE SU KOYARSANIZ, KÖPEKLERDEN KURTULAMAZSINIZ. MÜMKÜN OLDUĞUNCA YERLEŞİM ALANLARININN DIŞINA ÇIKARMANIZ LAZIM”

Aynı zamanda veteriner hekim de olan Özalp : bir vatandaşın “şehir içinde köpekler cirit atıyor. Neden barınaklar yapmıyorsunuz?” şeklindeki eleştirisine ise “Barınak yapmanın da yasal kuralları var. Kafanız a göre bir yeri çevirerek, barınak yapamıyorsunuz? Şehir içinde çok sayıda başı boş köpeğin bulunmasına gelince de; eğer siz, apartmanınızın önüne mama ve su koyarsanız, o zaman hayvanları da kendi eliniz ile oraya çekmiş olursunuz. Köylerde ki hayvanlarla ilgili olarak da, köy muhtarları sorumlu. Biz büyükşehir olmadığımız için oralara müdaha edemiyoruz” dedi.

BÜLENT TÜRKER ‘ DEN ÖNERİLER

Önceki seçimlerde Ercan Özalp’ e rakip olarak sezime katılan ve Hollanda ‘ da yaşayarak, yaptığı hayır işleri ve Atatürk sempatizanlığı ile tüm dünyada tanınan Bülent Türker de, tatil için geldiği Vize de, toplantıya iştirak edenlerdendi. Türker, başkan Özalp ‘ e “Neden AB projeleri için Almanya ve Hollanda gibi ülkeleri de dikkate almıyorsunuz? Şeklinde bir soru yöneltti. Başkan Özalp : “Çünkü bunlar sınır iş birliği projeleri. Yani, mesela Tekirdağ yapamıyor. Bu projeler kapsamındaki gezilerimiz ve giderlerimizi de belediye değil, AB karşılıyor. “ dedi.

TÜRKER :”KAÇ TANE TEKERLEKLİ SANDALYE VERDİNİZ?”

 Kendisinin , Vize merkez ve köylerindeki ihtiyaç sahipleri için bir çok tekerlekli sandalye temininde bulunduğunu ve belediye olarak bu sayının ne kadar olduğunu soran Bülent Türker’e cevap veren Başkan Özalp :”Seni tüm dünya bu yönün ile tanıyor ve seninle de gururk duyuyoruz. Sen şimdi burada bize bu konuda da destek olacağının sözünü veriyor musun?!” dedi. Türker de “Elimizden geleni yapacağız. “ dedi.

KATILIM ORANI YÜKSEK OLDU

Vize Belediyesi tarafından her sene geleneksel olarak düzenlenen ve halkın bilgilendirilerek, sorularına cevapların verildiği toplantıya ilgi ve katılımın bir hayli yüksek olduğu gözlendi. Belirlenen alanda yer bulmakta güçlük çeken vatandaşların olduğu dikkati çekti.  Başkan Ercan Özalp’i, sergilediği tutum nedeniyle kutluyor ve örneklerinin bol olmasını diliyoruz.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com