Ana Sayfa Gündem 11 Temmuz 2023 365 Görüntüleme

‘’Kadın kooperatifçilerimiz her zaman Bakanlığımız tarafından pozitif ayrımcılığa sahiptir’’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün faydalanıcı; Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının eş faydalanıcı olarak yer aldığı ve Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi” 15 Eylül 2021 tarihinde başladı.

Bu proje ile kadınların istihdamının ve istihdam edilebilirliğinin artırılması, kadın kooperatiflerinin gelişmesi için elverişli bir ortam sağlanması ve kadın kooperatiflerinin teşvik edilip desteklenerek kadınların güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

Daha önce proje kapsamında pilot illerden biri olan ilimizde , kooperatif ortağı olan kadınlara 5 gün, kooperatif kurma/ortağı olma isteği olan kadınlara 2 gün ve kooperatif ortağı olan erkeklere ise 1 gün boyunca Royal Bilgiç Otel’ de eğitim programı düzenlendi.

Yapılan Yerel Paydaş toplantısı ile “Kırklareli Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi Yol Haritası ve Faaliyet Planı” hazırlanması ve uygulanması sağlanacaktır. Bu hazırlık ve uygulamalar, Kırklareli ilimizin önceliklerinin belirleyip, ihtiyaçlarının ne olduğunu gösterecektir.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet AKSOY ise yaptığı konuşmada “Kadın kooperatifçilerimiz her zaman Bakanlığımız tarafından pozitif ayrımcılığa sahiptir. Kadılarımız yaptıkları çalışmalarla Bakanlığımız tarafından her yıl daha fazla destekleniyorlar. Kadınlarımızın her geçen gün sektörümüzde ki sayısının artması umut verici ve bizi teşvik eden bir durumdur. Bu yüzden Bakanlığımızın ve İl Müdürlüğümüzün kapıları her zaman kadınlarımıza sonuna kadar açıktır.” dedi. (Haber Merkezi)

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com