Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 14 Temmuz 2023 674 Görüntüleme

Trakya Kalkınma Ajansı teknik destek programlarını ilan etti

Trakya Kalkınma Ajansı 2023 Yılı Teknik Destek- 01 ve Teknik Destek-02 Programlarını 13 Temmuz 2023 tarihinde ilan etti.  

Teknik Destek Programı-01 kapsamında yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeni ile hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlanması amaçlanıyor. Bu çerçevede kurumlara insan kaynakları ve hizmet kalitesinin geliştirilmesine yönelik eğitim ve/veya danışmanlık faaliyetleri ve yenilik ve iyi örnek uygulamalarının kuruma transferine yönelik eğitim ve/veya danışmanlık faaliyetleri desteği verilecek. Toplam bütçesi 1.350.000 TL olan programda mesleki gelişim eğitimlerine en fazla 50.000 TL, kişisel gelişim eğitimlerine ise en fazla 35.000 TL destek verilecek.

Programın uygun başvuru sahipleri ise yerel yönetimler ve mahalli idare birlikleri, üniversiteler ve araştırma enstitüleri, diğer kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, teknoloji geliştirme bölgeleri (teknoparklar), teknoloji transfer ofisleri, serbest bölge işleticileri, iş geliştirme merkezleri, birlik ve kooperatifler olabilecek.

Teknik Destek Programı-02 Tarımda Dijital Teknolojilerin Kullanılmasına Dönük Olacak

Teknik Destek Programı-02 kapsamında Trakya Bölgesinde yerel aktörlerin bölgede dijital eksende kırsal kalkınma açısından önem arz eden, ancak kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık, uygulama ve yaygınlaştırma aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlanması amaçlanıyor. Bu çerçevede tarımda dijitalleşmenin sağlanması ve dijital teknolojilerin kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik eğitim ve/veya danışmanlık faaliyetleri desteklenecek. Toplam bütçesi 1.000.000 TL olan programda eğitim veya danışmanlık talepleri proje başına en fazla 75.000 TL oranında destek alabilecek. 

Programın uygun başvuru sahipleri ziraat odaları, ticaret borsaları olabilecek. Uygun ortaklar ise ziraat odaları, ticaret borsaları ve il veya ilçe tarım ve orman müdürlükleri olabilecek.

Haber: Semra Gören

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com