Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset 19 Temmuz 2023 648 Görüntüleme

“Çerkezköy il yapılır ise Vize ilçesi de Çerkezköy’e bağlanabilir” şeklindeki iddia ve tartışmalar devam ediyor…

BAŞKAN ÖZALP: “BÖYLE BİR ŞEY OLSA BİLE BİZE KİMSE BİR ŞEY SORMAZ!”

  • Vize ilçesinin, Kırklareli ‘ nin kıyısında kalan ve yüzünün genel olarak Çerkezköy hattına dönük bir yerleşim merkezi olduğunu ifade eden Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp :” Böyle bir karar alınır ve bize de görüşümüz sorulur ise halkımızla konuşur ve tercihimizi bildiririz” dedi.

Şenol Goncagül

Vize

Çerkezköy’ün il olması için bir algı oluşturmaya çalıştığı öne sürülen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın muhtarlarla buluştuğu toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da katıldı. Albayrak, burada gazetecilerin bu sorusuna cevap verdi.

“İL OLMALI MI KONUSUNU KONUŞURKEN ÇOK İYİ PLANLAMAK LAZIM”

Albayrak, “İl olmalı mı konusunu konuşurken çok iyi planlamak lazım. Tekirdağ büyükşehir oldu. Tekirdağ büyükşehir olurken diğer bizim gibi 2014’te büyükşehir olan 14 ilden bazılarının büyük bir çoğu İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehir belediye başkanlığından deneyimli kişileri getirip bütün oralarda konferanslar verdirmişler. Ama biz büyükşehir olurken öyle bir şey yapmadık. 30 Mart 2014’te büyükşehir olurken başkan koltuğuna oturacak ve her şey toz pembe olacak, böyle bir hava yarattılar vatandaşa karşı. Çorlu nüfusu şimdi 350 binlere geldi. Çerkezköy, Kapaklı, Saray bu grubu bir düşünmek lazım. Buraların Nüfusu 400 bini bulacak. Bu bölgelerin ihtiyaçları nelerdir, il olunca neyle karşılaşacaklar, ne gibi istekleri var, hükümet yatırımları ne olacak? Elbette vatandaş bu kadar istediğine göre ben de isterim Çerkezköy’ün ve Çorlu’nun il olmasını.” dedi.

“BENCE İYİ HAZIRLANMADAN BİR KARAR ALMAK DOĞRU DEĞİLDİR”


Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü: Ama şuan bugün il yaptığınız zaman Çorlu ve Çerkezköy’ü, Tekirdağ’ın nüfusu 450 bine düşüyor ve büyükşehirden düşüyor. O yüzden 700 binin altında büyükşehir olmuyor. Bu yerler il olacaksa mutlaka bunların iyi düşünülmesi lazım. Bu işi planlayacak olan idari otoritenin de bunları bir düşüneceği kanaatindeyiz. Sadece Çerkezköy’ü il yaptığınız zaman sadece Çerkezköy’ün Kapaklı ve Saray hariç bir katrilyon 300 milyonun altyapıya ihtiyacı var. Ki biz Çerkezköy’e o 9 sene içerisinde altyapı yapmamıza rağmen. Sadece gördüğünüz Atatürk Caddesi’nde Öztrak Caddesi’nde 12 kilometre asbest boru değişti. Bakın birçok mahallelerde sıklıkla sular kesiliyor. Bu durumdan ben de rahatsızım, başkan da rahatsız. Ama bir buranın bütün bu sorunlarının iyi masaya yatırılması gerekiyor. O nedenle Çerkezköy’ün çok önemli hükümet yatırımlarına ihtiyacı var. Ama dediği gibi Sayın Başkanın Çerkezköy il olacaksa ben de bu desteklerinin içinde olurum ama iyi düşünmek lazım. Burada tabii olmalı deriz veya başka bir yerde olmalı deriz. Ama önemli o değil. Çerkezköy il olmaya hazır mı? Çerkezköy bugün il yapacaksan önce Çerkezköy’ün hemen daha ilk seneden Çerkezköy’e 5 katrilyon para vermen lazım. 11 ilçenin de daha altyapıya ihtiyacı var ki bu kadar altyapı yapmama rağmen 8 katrilyon 250 milyon liralık ihtiyaç var. Sayın Cumhurbaşkanımdan randevu istedim ben seçimlerden önce. Ondan talep edecektim bu parayı. Çerkezköy ben sanıyorum bu yılbaşında Süleymanpaşa’nın nüfusunu geçecek, hızla artıyor. O nedenle Çorlu, Çerkezköy ve Kapaklı sorunlarının kısa sürede çözülmesi lazım. Yoksa sadece il olarak bakarsanız bence iyi hazırlanmadan bir karar almak doğru değildir.” dedi.

BAŞKAN ÖZALP : “BİZE SORMAZLAR BİLE!”

Çerkezköy ‘ ün il yapılması halinde, gerekli nüfusu toplayabilmek için de, Vize ilçesi ve 2 beldesinin de Çerkezköy’e dahil edilebileceği şeklindeki iddia ve tartışmalarla ilgili görüşlerini aldığımız Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp:” Böyle söylem ve tartışmaların bulunduğunu bizler de duyuyoruz. Ama, bir gece çıkarılacak bir kararname ile gereği yapılır ve bize kimse bir şey bile sormayabilir. Siyasi bir karar olarak görülebilir.

“BİZİM İÇİN DEĞİŞEN FAZLA BİR ŞEY DE OLMAZ!”

Baktığımızda da; sürekli yüzümüz Çerkezköy hattına doğru dönük! Ulaşım ve hayatın güncelik devamı, aynı güzergaha doğru. Bir başka deyişle de, iddia edildiği gibi bir karar alındığında da, aslında bizim için değişen çok fazla bir şey de olmayacak gibi! Zaten, dediğim gibi de, bu siyasi bir karar olur ve yukarıda yapılır, bize de sormazlar. Eğer, bizim geleceğimiz ile ilgili böyle bir karar alınır ve bize de görüşümüz sorulur ise o zaman da bunu halkımız ile paylaşır ve görüşümüzü dile getiririz. Bu türden söylentiler, her yerel seçim öncesinde bir şekilde çıkarılır ama sonra bir sonuca da varamaz. Bekleyim ve görelim” dedi.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Hazırlıklar Hız Kazandı

Hazırlıklar Hız Kazandı

Tema Tasarım | Osgaka.com