Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset 31 Temmuz 2023 430 Görüntüleme

Günün gerektirdiği güncellemeler titizlikle hayata geçiriyor

Günün ihtiyaçlarına göre Kırklareli’nde değişimlerin gerçekleştiğini ifade eden Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, ‘’eski küplü kavşağı tamamen yeniliyor, akıllı kavşak olarak değiştiriyoruz’’ dedi.

Şehrin büyüdüğünü ve ihtiyaçların arttığını ifade eden Kesimoğlu; ‘’Şehrimiz büyüyor ve bununla orantılı olarak araç ve yaya nüfusu artış gösteriyor. Üst yapı çalışmalarımızda, günün gerektirdiği güncellemeleri, titizlikle hayata geçiriyoruz. Kırklareli’nin özellikle eğitim öğretim sezonunda en çok yoğunluk yaşadığı bölge olan bu kavşakta, bir süredir etüdünü yaptığımız planları artık hayata geçiriyoruz. Teknolojinin konforundan da faydalanarak, burada kuracağımız sinyalizasyon sistemi ile trafik akışını rahatlatmayı amaçlıyoruz’’ dedi.

Değişim nerelerde?

Kesimoğlu çalışma yapılan alanları; ‘’Sancaktar Caddesi, Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman Usman Bulvarı, Edirne Caddesi ve İstiklal Caddesi’nin kesişim noktası olan ve halk arasında eski küplü kavşak bilinen noktada, akıllı sinyalizasyon sistemi kuruyoruz.

Kavşak noktasına yerleştirilen kameralar aracılığı ile çevre kollardaki araç yoğunluklarını hesaplayan sistem, yoğun yönler için daha uzun yeşil ışık süreleri uygulayarak gecikme sürelerini azaltıyor, sürücülerin gidecekleri yere daha hızlı ve daha az maliyetle gitmelerine olanak sağlayacak’’ diyerek açıkladı.

Haber Merkezi

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com