Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 31 Temmuz 2023 643 Görüntüleme

‘’Batı Mısır Kök Kurdu popülasyonu yoğun görüldüğü tarlaların ilaçlaması tavsiye ediliyor’’

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Batı Mısır Kök Kurdu olarak bilinen zararlı  hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yapılan açıklamada; ‘’özellikle mısır ve diğer tahıl ürünlerinde büyük hasara neden olabilecek bu zararlı, larvalarının tahıl ürünlerine zarar verme yeteneği nedeniyle ciddi bir tarım zararlısıdır. Larvalar genellikle bitkinin gövdesine tüneller açar ve bu durum mahsul veriminin düşmesine veya bitkinin tamamen ölmesine neden olabilir.

Birçok bölgede zararlıların popülasyonunu kontrol etmek için kimyasal böcek ilaçları ve biyolojik kontrol yöntemleri kullanılır. Son yıllarda, bu zararlı türün, özellikle Afrika ve Asya’da, yerel tarım toplulukları üzerinde büyük bir etkisi olmuştur ve uluslararası araştırmacılar ve politika yapıcılar bu konuyu ciddi bir gıda güvenliği sorunu olarak ele alıyorlar’’ denildi.

Kırklareli İl Tarım ve Orman  Müdürü Mehmet Aksoy yaptığı konuşmada, teknik personelin sahada yaptığı çalışmalarla üreticilere gerekli uyarıları yaptığını ve üreticilerin bu konuya karşı hassasiyetle yaklaşmasının, çözüm için sevindirici olduğundan bahsetti.

Kırklareli’nde de görülen “Batı Mısır Kök Kurdu” zararlısı için, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından 24.07.2023-31.08.2023 tarihleri arasında kullanılmak üzere geçici kullanım izni uygun görülerek, Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanı’ nda yayınlanmıştır. Batı Mısır Kök Kurdu zararı ve böceğin popülasyon yoğunluğu görüldüğü tarlaların ilaçlaması tavsiye edilmektedir. Geçici tavsiye için uygun görülen etken maddeler aşağıda verilmiştir.

25 g/l Deltamethrin

50 g/l Lambda cyhalothrin

250 g/l cypermethrin

(Haber Merkezi)

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com