Ana Sayfa Gündem 16 Ağustos 2023 552 Görüntüleme

Milletvekili Gündoğdu “Asfalt Plent Tesisi” hakkında soru önergesi verdi

 TBMM Çevre Komisyonu Üyesi CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle soru önergesi verdi.

Milletvekili Gündoğdu önergesinde; ‘’Kırklareli ili Lüleburgaz İlçesi Turgutbey Köyümüz bölgesinde “Tarımsal Niteliği Birinci Öncelikli Korunacak Alan” içerisinde özel bir şirket tarafından yapılan ve işletilen “Asfalt Plent Tesisi” nin bölge halkımız ve verimli tarım alanlarımız için kısa ve uzun vadede ciddi tehdit oluşturabileceği tehlikesiyle karşı karşıya bulunmaktayız.

Anılan bölgede asfalt üretilmesi; petrolün en zehirli kısmı olan zift ile kırılarak toz haline getirilen taşların karıştırılması sırasında, yani üretim anında çıkan, gözle görülemeyen toz zerrecikleri bölgede çalışan, yaşayan insanların solunum yoluyla akciğerlerine ve gözlerine girerek ciddi sağlık tehditleri oluşturmaktadır.

Anılan tesisin faaliyetleri özellikle son günlerde sıcak ve rüzgârlı havaların etkisiyle Lüleburgaz merkezi ve çevresinde ciddi hava kirliliğine neden olmaktadır’’ dedi.

Milletvekili Gündoğdu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yazılı olarak cevaplaması istemiyle şu soruları yöneltti;

‘’Anılan bölgede Asfalt Plent Tesisi’nin faaliyete geçtiği günden itibaren tesisin çalışması kaynaklı kirli hava ve diğer olumsuz etkileri araştırılmış mıdır, araştırıldı ise sonuçları nelerdir?

Bölgede ilgili tesisin açıldığı tarihten önceki hava kalitesi ile tesisin açıldığı tarihten sonraki hava kalitesi arasında nasıl farklılıklar oluşmuştur?

Lüleburgaz ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımızın ve bölgede tarımsal üretim yapan çiftçilerimizin ilgili tesisten kaynaklı gerek insan sağlığı gerekse tarımsal üretim anlamında oluşabilecek zararlarının sorumlusu kim veya kimlerdir?

Kırklareli, Lüleburgaz İlçesi’nde, Turgutbey Köyü mevkiinde “Tarımsal Niteliği Birinci Öncelikli Korunacak Alan” içerisine faaliyet gösteren “Asfalt Plent Tesisi” hangi izin ve raporlar doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmektedir, üretim için gerekli tüm izin ve raporları almış mıdır?’’

Haber: Erhan Ertürk

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com