Ana Sayfa Gündem, Spor 23 Ağustos 2023 297 Görüntüleme

‘’SADECE 1 YILDA ÇÖP POŞETİNDEN ŞAMPİYONLUĞA’’

Geçtiğimiz sezon şampiyonluğa ulaşan Lüleburgazspo’unr Başkanı Özgür Kaya, kulüp evraklarını devraldıkları siyah çöp poşetine atıfta bulunarak ‘’SADECE 1 YILDA ÇÖP POŞETİNDEN ŞAMPİYONLUĞA’’ dedi.

Geçen sezonu değerlendiren ve kulübün bugünkü durumunu anlatan Başkan Kaya;

‘’Bundan tam 1 yıl önce kulübümüzün mahkemece kapatılmasını durdurmuş ve yaptığımız kongre ile Lüleburgazspor başkanlığı görevini devralmıştık. Kongreden sonra Lüleburgazspor’un 100 yıllık şanlı tarihi siyah bir çöp poşeti içine sığdırılmış bir halde bir siyah poşetle bize teslim edilmişti.

İlk yönetim kurulu toplantımızda durum tespiti yaptığımızda kulübümüzün durumu şöyleydi; herhangi bir adresi, bir masası ya da sandalyesi dahi olmayan kulübün, kadrosunda hiçbir futbolcu ya da sporcusu kalmamış, alt yapıları darmadağındı. Vergi ve sigorta borçlarından kaynaklanan haciz, icra ve blokeler yüzünden kulübün mali yapısı felç olmuş, bir kuruş bile sabit geliri kalmamış, esnafa olan borçlar sebebiyle tüm şehir kulübe güvenini yitirmiş, taraftarlar inancını kaybetmiş, tribünler küçük gruplara bölünmüş ve herkesin birbirini suçladığı günlerde Lüleburgazspor camiası her anlamda çıkmaza ve kaosa girmişti.

Bu şartlar altında göreve başlayan yönetimimiz geride kalan 1 yıl içerinde Lüleburgaz çocuklarını bir araya getirilerek güçlü bir futbol takımı kurmuş, Fatih Akyel gibi önemli bir ismi de takımın başına getirmiştir.

Lüleburgaz’a Can Feda kampanyasıyla esnaf ve eski çalışan borçlarının tamamı ödenmiş, Lüleburgaz merkezinde kulüp yönetim binası kiralanarak, binanın tüm ihtiyaçları karşılanmış, ücretsiz futbol okulları açılarak 560 çocuğumuza futbol eğitimleri verilmeye başlanmış, altyapıda (U kategorilerinde) tüm gruplarda 8 takım kurularak da her takımın başına bir antrenör görevlendirip alt yapıdaki tüm eksiklikler tamamlanmıştır.120 kız çocuğumuzla da kız voleybol takımları kurulurken, Lüleburgaz çocuklarından kurduğumuz erkek hentbol takımımız BAL liginde tüm maçlarını kazanıp namağlup şampiyon olarak 2. Lig’e yükselmiştir.

Tüm bunlar olurken yaklaşık 1 milyon 500 bin TL harcamayla futbolda A takımımız bir mağlubiyet, 2 beraberlik ile sezonun bitmesine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmiş ve Bölgesel Lige yükselerek Marmara Bölgesinde şehrimizi temsil etmeye hak kazanmıştır.

Bütün bunlardan daha önemlisi Lüleburgazspor’u hesapsız, kitapsız ve istismara açık hale getiren tüm vergi, SSK ve kamu borçları ödenerek kulüp hesaplarındaki icra, haciz ve blokeler kaldırılmıştır. Bursaspor, Eskişehir, Göztepe, Sakarya ve Malatya spor gibi Süper Lig’de futbol oynamış takımların bile borçlarından dolayı kapatıldığı ya da isim değiştirdiği bir dönemde, Lüleburgazspor 40 yıla yaklaşan tüm borçlarını ödeyerek 100 yıllık şanlı tarihini koruyup, aynı isimle yoluna devam etmiştir.

Geçtiğimiz hafta geçmiş bürokratik hataların düzeltilmesi, kulüp defterlerinin düzenli hale getirilmesi çalışmaları başlamış olup kulüp defterleri düzenlenerek -yeni yasa gereği- dernek statüsünden spor kulübü statüsüne geçiş çalışmaları başlatılmıştır. Spor kulübüne geçiş için kongrenin toplanması zorunluluğu bizlere yeni bir yönetim kurulu kurmak için de imkân yaratmaktadır. Görevini layıkıyla yapmış ve Lüleburgazspor’u sorunsuz, tertemiz bir kulüp haline getirmiş olan yönetim kurulumuz kongreye giderek herkesi yeni dönem için göreve davet edecektir.

Son bir yılda büyük işler başaran camiamızın yöneticisinden taraftarına, malzemecisinden hocasına, tribününden futbolcusuna emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Birlikte Başaracağız diye başladığımız bu yolculukta Birlikte Başardık demenin gururunu ve mutluluğunu tüm Lüleburgazspor sevdalılarıyla paylaşıyoruz’’ dedi.

Haber: Erhan Ertürk

Fotoğraf: Özgür Kaya Sosyal Medya

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com