Ana Sayfa Gündem, Sağlık 1 Eylül 2023 1387 Görüntüleme

Hayırseverden hastaneye bağış

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesine Hayırsever Emin Cebeci tarafından Cihaz ve Tekerlekli Sandalyeler Bağışı Yapıldı.

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi hayırseverin yaptığı bağış hakkında;

‘’Kırklareli’de ikamet eden Emin CEBECİ tarafından ihtiyacı olan hastalarda kullanılmak üzere hastanemize;

1 Adet Kalp Akciğer Canlandırma Cihazı,

1 Adet Yenidoğan Sarılığı Ölçme Cihazı (kan alma işlemi yapılmadan),

6 Adet Tekerlekli Sandalye bağışında bulundu.

Kıymetli bağışlarından dolayı Emin CEBECİ’ye İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem CERİT tarafından Plaket ve hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. Çağdaş DERDİYOK tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi. İlgili bağış etkinliğine Kırklareli Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Nilgün Sema ÇOMAKLI ve Yatırım uzmanı Füsün ÇEKEN de eşlik etti.

Yapılan bu bağışların hayati önemi hakkında konuşan başhekimimiz DERDİYOK ; “Bağışçımız tarafından yapılan bu bağışlar şüphesiz ihtiyacı olan hastalarımız için hayati öneme sahip. Bağışı yapılan kalp-akciğer canlandırma cihazı (CPR CİHAZI), Uzun süreli kalp masajı gerektiren durumlarda,

Müdahalenin zor olduğu hastalara,

Gelişmiş hayat kurtarıcı tedavilere erişim sağlanana kadar,

Hasta taşıma sırasında ve gereken süre boyunca kesintisiz ve kaliteli göğüs kompresyonları (CPR) sağlamasının yanında,

CPR işlemi yapan sağlık personeline de hastaya müdahale etmede kolaylıklar sağlamakta. Böylece ihtiyaç halinde kalp masajı yapılırken anjiyo veya başka müdahalelerin yapılmasına imkan sağlanacaktır.

Bunun yanında yenidoğanlarda sarılık (billüribin ölçme) bebekten kan alınarak yapılan bir işlem olduğundan, bağışı yapılan Bilirubinemetre cihazı sayesinde yenidoğandan kan almadan sadece cihazı temas ederek ölçüm yaparak bebeğin konforu bozulmadan ölçüm işlemi başarılı şekilde yapılabilmesi bu cihaz sayesinde gerçekleşecek.

Bu amaçla kullanılan bu önemli cihazların bağışının yapılmasının yanında tekerlekli sandalyeler de hastanemizde tekerlekli sandalye ihtiyacı olan hastalarımızın hizmetlere erişimi daha kolaylaştıracağı hiç şüphesiz aşikar. Ayrıca bunun gibi önemli bağışların tüm hastaların görebileceği uygun bir alanda hastanemiz Bağış Panosunda isimleri yer alacaktır. Hastanemize yaptığı bu bağış nedeniyle büyüklerimize tüm halkımız ve kurumumuz adına minnettarlığımı ve teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

DERDİYOK, konuşmasının sonunda kıymetli bağışlarından dolayı sayın Emin CEBECİ’ye tekrardan teşekkürlerini sundu’’ denildi.

Haber Merkezi

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com