Ana Sayfa Gündem 27 Haziran 2019 1069 Görüntüleme

GTA ile farkındalık

Trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak için; Kıkrlareli Valiliği resmi internet sitesinde bir tanıtım filmi yayınladı. 1 dakika 47 saniyelik kısa filmde, “Yaya önceliğini bir de GTA’dan öğreniyoruz” denilerek video oldukça cazip hale getirilmiş.

Grand Theft Auto yada daha çok GTA olarak bilinen oyun ilk kez 1997 yılında piyasaya sürülmüş ve oldukça beğeni toplamıştı. Oyunda kullanıcılara çeşitli görevler verilyor ve level atlamak için bu görevleri bitimeniz gerekiyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Kırklareli Valiliği tarafından da resmi internet sitesinde yayınlanan bu GTA filminde ise 1. Görev: IŞIK VAR, POLİS YOK. IŞIĞA UYULUR. GTA sokaklarında arabanızla gezerken yaya geçitlerinde trafik ışıklarına uyarak yolculuk ediliyor.

Görevi tamamlayan sürücüler ikinci göreve geçiyor. 2. Görev: IŞIK VAR, POLİS VAR. POLİSE UYULUR.

Videodaki son ve dikkat çekici görev ise: 3. Görev: IŞIK YOK, POLİS YOK. YAYA YOLA ÇIKTIĞINDA SÜRÜCÜ DURMAK ZORUNDADIR.

Yayınlanan dikkat çekici videonun sonunda ise, ışık yok, polis yok, trafik hızla akıyor. Bir yaya yayageçidine ayak bastığı anda araba ani bir drenle duruyor. GÖREV BAŞARILI yazısı ekranda beliriyor.

Kırklareli Valiliği tarafından yayınlanan videoda ayrıca yine GTA ile trafikte yapılan kural ihlallerine de dikkat çekilmiş.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com