Ana Sayfa Gündem 2 Ağustos 2019 861 Görüntüleme

47. YILDA BÜYÜK COŞKU

Babaeski Tarım Festivali 47’inci kez kapılarını açtı.

Haber: Umut AL

Bu yıl 47’incisi düzenlenen Babaeski Tarım Festivali açılış töreni 2 Ağustos Perşembe günü saat 17.30’da Atatürk Anıtı önünde büyük bir coşku ile başladı.

2 Ağustos Perşembe günü Atatürk Meydanı’nda düzenlenen tören, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı tarafından Atatürk Anıtına Çelenk konulması ve ardından, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte başladı. 47. Babaeski Tarım Festivali Korteji buradan, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde marşlar çalarak, büyük bir coşku ile Gündüz Onat Festival alanına yürüdü.

Gündüz Onat Festival Alanında, 47. Babaeski Tarım Festivali’nin açılış konuşmasını yapan Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı tarafından yapıldı.

Başkan Hacı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Yarım asıra yaklaşan bir emanetimiz olan Babaeski Tarım Festivali’nin açılışında sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Sözlerime Kurtuluş Savaşı’na müteakip bu ülkeyi ve Cumhuriyet’i kurup bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Tarım Festivalimizin bugünlere gelmesinde emeği geçenleri, başta önceki dönem belediye başkanlarımız olmak üzere bütün belediye başkanlarımızı saygıyla anıyorum.

“ELEŞTİRİLER BİZİ YOLUMUZDAN GERİ ÇEVİREMEZ”

Beraber yaşadığımız bu şehirde özgür bir ortam yaratmayı başardık. Hangi siyasi düşünceden olursa olsun. Babaeski’de yaşayan herkes barış ortamı içinde ve kardeşçe yaşamaktadır.

Babaeski’de yaşayan bizler olarak her türlü eleştiriyi doğal karşılarız. Ancak hayatında iki tuğlayı üst üste koymayanların, kendi evinin öncelikli ihtiyacını bilmeyenlerin sosyal medyadan yazdığı eleştiriler bizi yolumuzdan geri çeviremez.

“SICAK VE SAMİMİ BİR İLETİŞİM KURDUK”

Yaptığımız hizmetleri anlamaları içinde onlara okul açacak halimiz yok.  Gerçekleştirdiğimiz bütün hizmetler ilçede yarattığımız sosyal ve siyasal ittifaklar sayesindedir. Toplumun yalnız bir kesimini değil, tamamını kapsayan sıcak ve samimi bir iletişim kurduk.

“GÖREVİMİZİ YAPARKEN DE KİBİR SAHİBİ OLMADIK!”

Babaeski’de nefes alan, Babaeski’de ekmeğini kazanan herkes Babaeskilidir. İnsanları etnik yapılarına dini görüşlerine göre ayrıma tabi tutarak sayılarla ifade etmek istatistikçilerin görevidir. Siyasetçilerin görevi değildir. Görevimizi yaparken de kibir sahibi olmadık! Eskiden nasıl yaşıyorsak belediye başkanı olduktan sonra da öyle yaşadık.

Festivalimizin adı Tarım Festivalidir. Yarım asır devam eden bir festivaldir. Festivaller hasattan sonra eğlenmek için düzenlenen etkinliklerdir.

Festivalimiz boyunca çiftçilerimizin örgütleri bir araya gelecek. Çiftçilerimiz bir araya gelecek. Sorunlarını konuşacaklar. Bu alanda seyyar satıcısı, panayırcısı, günlük geçinen garibanlar kışlık nafakalarını kazanacaklar. Yıllarca birbirini görmeyen arkadaşlar bu alanda buluşacak. Sadece televizyonda izlediğimiz sanatçıları burada sahnede canlı izleyeceğiz. Festival boyunca 3 güzel gün yaşayacağız.

“DEMOKRASİ HER ZAMAN KAZANIR”

Bugün buradan festival alanında tohumu topraktan yeşerten ilk insanı saygıyla anıyoruz. Değerli misafirler ve sevgili Babaeskililer siyasal hayatta hatalar her zaman mümkündür. Ama bize düşen şartlar ne olursa olsun iyimserliktir. Demokrasi her zaman kazanır. Tarih hep iyiye ve güzele doğru yer almıştır. Cumhuriyet’in kurucu idaresiyle hiçbir sorunu olmayan Babaeski halkının gideceği yol Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in yoludur”.

Yapılan konuşmanın ardından protokol üyeleri 47. Babaeski Tarım Festivali Tarım Teşvik Yarışmasında derece alan üreticiler ziyaret edilerek protokol üyeleri tarafından kendilerine birer buket çiçek takdim edilerek tebrik edildiler. Üretici ziyaretleri sonrasında protokol üyeleri ve misafirler Doğanay Küpçü Resim Sergisinin açılışına katılarak program verilen kokteyl ile devam etti.

47. Babaeski Tarım Festivali’nin açılış programına Babaeski Kaymakamı Hakan Özarslan, Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, çevre il ve ilçelerden gelen belediye başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşların Daire Amirleri, Borsa, Oda, Birlik, Kooperatif ve Dernek Temsilcileri, Sporcu Grupları, tarım üreticileri, eğitim ve kültür kuruluşları ve de Babaeski halkı katıldı.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com