Ana Sayfa Gündem 13 Eylül 2023 529 Görüntüleme

Bilgilendirme toplantısında mezbaha sorumluları, canbaz ve kasaplarla bir araya geldiler

Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce mezbaha sorumluları, canbaz ve kasaplara yönelik hayvan nakilleri ,kesim öncesi ve kesim sırasındaki esaslar hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Yapılan açıklamada toplantı hakkında;

‘’Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 12.09.2023 tarihinde mezbaha sorumluları, canbaz ve kasaplara yönelik gerçekleştirilen toplantıda İlçe Müdürlüğümüz Veteriner Hekimleri tarafından 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında hastalıkların yayılmasının önlenmesi amacıyla hayvanların kesim öncesi ve kesim sırasındaki esaslarla ilgili Bakanlık tarafından alınan tedbirler, yasaklamalar ve kısıtlamalar hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Bakanlıkça belirlenen belgeleri bulundurmayan ve nakillerle ilgili esaslara aykırı hareket eden canlı hayvan, hayvansal ürün sahiplerine uygulanacak idari yaptırımlar anlatıldı.

Mezbaha genel hijyen kuralları anlatılarak, hayvan kesimi yapan veya kesime aracılık eden paydaşların kesim için 09.00 ve 17.00 saat dilimleri aralığında gelmeleri gerektiği, kesime getirilecek küçükbaş ve büyükbaş hayvanların kulak küpelerinin tam olması ve pasaportlarının yanında olması gerektiği konusunda katılımcılar bilgilendirildi.

Toplantı katılımcıların soru ve görüşleri alınarak son buldu’’ denildi. (Haber Merkezi)

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com