Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 14 Eylül 2023 689 Görüntüleme

BAŞKAN BUYUR; ‘’SÜRÜCÜLER İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK’’

Babaeski Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Buyur,  sürücüler için büyük kolaylık olacak uygulama hakkında gazetemize bilgi verdi.

Başkan Buyur; ‘’21 Eylül 2020 tarihinde hayata geçirilen “Hayat Kimliğinle kolay” uygulaması ile yeni nesil sürücü belgesi bilgileri elektronik kimlik kartlarında yer alan çipin içerisine entegre edilmektedir. 

Uygulama sayesinde kimlik kartı yanında olan vatandaşların trafikte yanlarında sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu ortadan kalkmaktadır’’ dedi.

NASIL EDİNİLEBİLİR?

Bu uygulamanın kolaylığını yaşamak sürücüler için bilgi veren Başkan Buyur;

‘’Yeni tip sürücü belgesi ve yeni nesil kimlik kartına sahip olanlar, kimlik kartlarıyla nüfus müdürlüklerine başvurarak bu uygulamadan faydalanabilir.

Yeni tip sürücü belgesi bulunanlar, yeni nesil elektronik kimlik kartı başvurusu sırasında bu uygulamadan faydalanabilir.

Yeni nesil elektronik kimlik kartı bulunanlar yeni tip sürücü belgesi başvurusu sırasında bu uygulamadan faydalanabilir’’ dedi.

İŞLEM ÜCRETSİZ

Bu işlemin ücretsiz şekilde gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Buyur;

‘’Bu işlemlerin tamamı ÜCRETSİZ bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartında yer alan işletim sistemi, başvuru sistemi ile kimlik kartının basımına kadar olan süreçteki bütün yazılımlar İçişleri Bakanlığı mühendisleri tarafından yerli ve milli olarak geliştirilmiştir’’ dedi.

Haber Merkezi
 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Gençlerin hedefi Teknofest

Gençlerin hedefi Teknofest

Tema Tasarım | Osgaka.com