Ana Sayfa Gündem 18 Eylül 2023 489 Görüntüleme

Vali Ekici; ”Kahraman Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum”

Kırklareli Valisi Birol Ekici, Gaziler Günü Kutlama Mesajı yayınladı. Vali Ekici mesajında;

‘’Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile  gerçekleşmiştir.

Kahraman vatan evlatları tarihin akışı içerisinde Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kıbrıs’ta, Antep’te, Maraş’ta, İzmir’de, terörle mücadelede, 15 Temmuz darbe girişimi ile mücadelede kısacası her zaman ve vatan bildiğimiz her yerde milli birliğimize kast edenlere karşı “Ölürsek şehit oluruz, kalırsak gazi.” diyerek vatanın bütünlüğünü her şeyin üstünde tutmuştur.

 Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Şehitler vatan uğruna nurlanan, gaziler de bu uğurda onurlanan kahramanlar ve şehitlerimizin emaneti olan değerlerin yaşatıcılarıdır. Ebediyete kadar anılacak bir şey varsa, milli değerlerimizi yaşatan şehitlerimiz ve gazilerimizdir.

Gazilerimiz, fedakârlıklarıyla bizlere nice şanlı zaferler ve kahramanlıklarla dolu bir geçmiş armağan etmiştir. Ay yıldızlı al bayrağımız, onların cesaretleri sayesinde vatanımızın semalarında gururla dalgalanmaktadır.

Ülkemizin bağımsızlığı, vatanımızın bütünlüğü, birlik ve beraberliğimizin korunması uğrunda girişilen mücadelelerde sergilenen fedakârlık ve kahramanlıklar hafızlarımızdan asla silinmeyecek ve nesiller boyu evlatlarımıza anlatılacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; kahraman Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan Gazilerimize sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum’’ dedi.

Haber: Erhan Ertürk

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com