Ana Sayfa Gündem 1 Kasım 2019 723 Görüntüleme

4 gün sonra sona erecek

Haber: Ercan ÜLGER

Pehlivanköy Kaymakamlığı’ndan Jean Monnet Burs Programı ile ilgili açıklamada yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizin Avrupa Birliği (AB) üyeliği hedefi çerçevesinde, AB alanında uzmanlaşmış nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ve AB müktesebatınm etkin bir şekilde uygulanabilmesi için ihtiyaç duyulan idari kapasitenin geliştirilmesi amacıyla Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen ve AB tarafından finanse edilen Jean Monnet Burs Programının 2020-2021 Akademik Yılı duyurusu 21 Ağustos 2019 tarihinde yayımlanmıştır. Programın son başvuru tarihi 5 Kasım 2019’dur.”

PROGRAMIN AMACI

Jean Monnet Burs Programı, Türkiye’nin AB’ye tam üyelik hedefi çerçevesinde, AB alanında uzmanlaşmış kişi sayısının artırılması ve böylece müktesebatın etkin bir biçimde uygulanabilmesi için gerekli idari kapasitenin oluşturulması çabalarını desteklemeyi hedeflemektedir.

BURS PROGRAMININ YÜRÜTÜLMESİ

Jean Monnet Burs Programının Lider Kuruluşu, Avrupa Birliği Başkanlığıdır. Avrupa Birliği Başkanlığı bünyesindeki Proje Uygulama Daire Başkanlığı ise programın Nihai Faydalanıcısıdır. Burs Programı, Merkezi Finans ve İhale Birimi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile işbirliği içerisinde, Jean Monnet Teknik Destek Ekibinin desteğiyle yürütülmektedir.

Jean Monnet Burs Programının başvuru ve değerlendirme süreci Merkezi Finans ve İhale Biriminin sorumluluğundadır. Merkezi Finans ve İhale Birimi aynı zamanda Burs Programının Sözleşme Makamıdır. Burs sözleşmesi, burs almaya hak kazananlar ile Merkezi Finans ve İhale Birimi arasında imzalanmaktadır.

Avrupa Birliği Başkanlığı bünyesindeki Proje Uygulama Daire Başkanlığı, Burs Programının teknik uygulama, yönetim ve sürdürülebilirliğinden sorumlu olan Uygulama Makamıdır. Burs Programının duyurulması ve tanıtılması, burs almaya hak kazananların uygun eğitim programlarına yerleştirilmesi, bursiyerlerin eğitimleri boyunca ve sonrasında izlenmesi, bursiyerlere her türlü desteğin sağlanması ve bursiyerlerle sürdürülebilir iletişim kanallarının oluşturulması Avrupa Birliği Başkanlığı bünyesindeki Proje Uygulama Daire Başkanlığının sorumluluğundadır.

Avrupa Birliği Başkanlığı ve Merkezi Finans ve İhale Birimi yukarıda sözü edilen tüm çalışmaları Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun onayı ile yürütmektedir.

PROGRAMIN DESTEKLEDİĞİ ÇALIŞMA ALANLARI

Jean Monnet Bursları, ülkemizin AB’ye uyum süreci ve AB müktesebatı ile ilgili konularda gerçekleştirilecek akademik çalışmalara tahsis edilmektedir. Bu nedenle, diğer lisansüstü burs programlarından farklı olarak sadece aşağıda belirtilen AB müktesebat başlıklarında yapılacak çalışmalara burs verilmektedir:

Malların Serbest Dolaşımı.

İşçilerin Serbest Dolaşımı.

İş Kurma Hakkı ve Hizmet Sunumu Serbestisi.

Sermayenin Serbest Dolaşımı.

Kamu Alımları.

Şirketler Hukuku.

Fikri Mülkiyet Hukuku.

Rekabet Politikası.

Mali Hizmetler.

Bilgi Toplumu ve Medya.

Tarım ve Kırsal Kalkınma.

Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı.

Balıkçılık.

Taşımacılık Politikası.

Enerji.

Vergilendirme.

Ekonomik Kriterler veya Ekonomik ve Parasal Politika.

İstatistik.

Sosyal Politika ve İstihdam.

İşletmeler ve Sanayi Politikası.

Trans-Avrupa Şebekeleri.

Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu.

Yargı ve Temel Haklar.

Adalet, Özgürlük ve Güvenlik.

Bilim ve Araştırma.

Eğitim ve Kültür.

Çevre.

Tüketicinin ve Sağlığın Korunması.

Ortak Ticaret Politikası (Gümrük Birliği ve/veya Dış İlişkiler).

Mali Kontrol.

Dış, Güvenlik ve Savunma Politikaları.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Türkiye’deki kamu çalışanları.

Türkiye’deki özel sektör çalışanları.

Türkiye’deki üniversitelerin akademik ve idari personeli, veya Türkiye’deki üniversitelerin lisans son sınıf ve lisansüstü (yüksek lisans ya da doktora) öğrencileri Jean Monnet Burs Programına başvurabilir.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com