Ana Sayfa Gündem, Sağlık 29 Eylül 2023 897 Görüntüleme

‘’Kalbini Dinle, Kalbini Anla…’’

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 29 Eylül Dünya Kalp Günü için farkındalık yaratma adına bilgilendirmelerde bulundu.

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi bilgilendirmede;

‘’Kalp ve damar hastalıkları (kardiyovasküler hastalıklar); kalbi ve damar sistemini olumsuz etkileyen hastalıkları kapsar. Yaşın ilerlemesiyle birlikte görülme sıklığı artan kalp ve damar hastalıkları, Dünya Sağlık Teşkilatı (DST) verilerine göre dünyada her üç kişiden birinin ölümünden sorumludur. Bu haliyle kalp ve damar hastalıkları küresel bir halk sağlığı sorunu olarak kabul edilmektedir’’ dedi.

Kalp ve damar hastalıkları kişisel, davranışsal, çevresel ve sosyoekonomik risk faktörlerinden kaynaklanabildiğini ifade eden Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi; ‘’Sağlıksız beslenme, fiziksel hareketsizlik, alkol kullanımı, tütün kullanımı, hava kirliliği, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, diyabet, obezite ve böbrek hastalığı en önemli risk faktörleri arasında yer alır. Ayrıca aile geçmişi, stres, etnik köken, cinsiyet ve yaş da kişide kalp ve damar hastalıklarının gelişimini etkileyebilmektedir.

Dolayısıyla risk faktörleriyle mücadele etmek kalp ve damar hastalıklarından korunmada ya da ilerlemelerini durdurmada birincil korunma yöntemidir.

Yapılan araştırmalar, yaşam tarzında yapılacak değişikliklerle 30-70 yaş arasında görülen kalp ve damar hastalığı kaynaklı ölümlerin %80’inin önlenebileceğini ortaya koymaktadır.

Kalp ve damar hastalıklarının erken teşhisi, etkili tedavisi ve izlenmesi yoluyla söz konusu hastalıkların ilerlemesini durdurulması ve bu hastalıklara bağlı yeni hastalık oluşmasını engellemesi en önemli mücadele basamaklarından biridir’’ dedi.

Haber: Erhan Ertürk  

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com