Ana Sayfa Gündem 30 Eylül 2023 616 Görüntüleme

Geleneksel Kızılcıkdere 3. Bağ Bozumu Şenlikleri açılış programı gerçekleştirildi

Kırklareli Valisi Birol Ekici Eşi Prof.Dr Sayın Filiz Ekici Hanımefendi ile birlikte bu yıl 3. düzenlenen Geleneksel Kızılcıkdere Bağ Bozumu Şenliklerinin 30 Eylül 2023 Cumartesi günü Kızılcıkdere Köyünde gerçekleşen açılış programına katıldı.

Kırklareli Valisi Birol Ekici Kızıkcıkdere Bağ Bozumu Şenliklerinin açılışında yaptığı konuşmasında, bu tür etkinliklerin geçmiş ile gelecek arasında önemli bir köprü vazifesi gördüğünü söyledi.

Kırklareli’nin “üzüm kenti” olarak anıldığını ifade eden Vali Ekici, üzüm yetiştiriciliğinin yaygınlaşması için çalıştıklarını kaydetti.

Kentte 4 bin 700 dekar alanda üzüm yetiştirildiğini belirten Kırklareli Valisi Birol  Ekici, “Bu geleneklerimizle gerçekten gıptayla bakılan bir şehiriz. Kızılcıkdere Bağ Bozumu Şenliği’mizi de tüm dünyaya tanıtacağız. Gelecek yıl inşallah Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğü de bu şenliğe destek verecek ve daha heyecanlı, daha katılımlı bir şenliği kutlayacağız.” diye konuştu.

          Kızılcıkdere Köyümüzde gerçekleşen 3. Bağ Bozumu Şenlikleri açılış töreninin ardından, Kırklareli Valisi Birol Ekici Eşi Prof.Dr Sayın Filiz Ekici Hanımefendi ile birlikte standları gezerek üreticilerden, ürünleri ve üretim aşamaları hakkında bilgiler aldılar. Üretici ve esnafa hayırlı bereketli kazançlar dilediler. (Haber Merkezi)

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com